Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

Вземи в gLOG
13 Ноември 15, 16:18 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Шишеджам Плоско Стъкло чества Световната архитектурна седмица с известни архитекти
Вторият по големина в Европа производител на плоско стъкло и петият в света – Шишеджам Плоско Стъкло, отбеляза Световната архитектурна седмица, като посрещна световноизвестни архитекти на събитието „Т Срещи“, на което е домакин за втора поредна година.
Вторият по големина в Европа производител на плоско стъкло и петият в света – Шишеджам Плоско Стъкло, отбеляза Световната архитектурна седмица, като посрещна световноизвестни архитекти на събитието „Т Срещи“, на което е домакин за втора поредна година.

Тази година Шишеджам Плоско Стъкло покани като специален гост на събитието известния холандски архитект и основател на MVRDV – Вини Маас. Архитектът се срещна с професионалисти от строителния бранш и със студенти по архитектура и изнесе презентация на тема „Какво следва?“. Презентацията предизвика голям интерес от страна на публиката.

Миналата година специален гост на „Т Срещи“ бе японският архитект Соу Фуджимото, носител на наградата „Иноватор на годината в архитектурата“ на вестник „Уолстрийт Джърнъл“. Той изнесе презентация на тема „Между природа и архитектура“ пред близо хиляда участници.

За втора поредна година над хиляда архитекти и студенти по архитектура посещават „Т срещи“ – събитие, което събира водещи имена в областта на строителството и архитектурата. Ебру Шапоглу – мениджър на Групата по маркетинг на Шишеджам Плоско Стъкло, изрази в речта си своето задоволство от големия интерес към събитието и поздрави всички присъстващи архитекти – създатели на нашето жизнено пространство, вдъхващи душа на градовете ни.

Говорителят на събитието „Т Срещи“ тази година – холандският архитект Вини Маас, сподели своята радост да проектира и развива местата за живеене. Той разказа, че използва предимно стъкло в своите проекти и че в  бъдеще сградите трябва да бъдат прозрачни, да могат да дишат. „Трябва да намерим решение на проблема, мислейки за бъдещето. Критичното мислене в архитектурата е от голямо значение. Конструктивната критика внася динамика в архитектурата“, добави той.

Известният архитект и основател на MVRDV има успешни проекти не само в сферата на архитектурата, но и в различни проектантски области, като озеленяване и планиране на градската среда. Сред последните впечатляващи проекти на ръководената от Маас архитектурна организация MVRDV са: Market Hall в Ротердам, PushedSlab в Париж, Glass Farm в Schijndell, Master Plan for Bastide Niel и Suffolk Balancing Barn – в Бордо.


За Шишеджам Плоско Стъкло

Шишеджам Плоско Стъкло, част от Групата Шишеджам, която е световноизвестен производител в стъкларската промишленост, е лидер на пазара на плоско стъкло в Турция и един от двата най-големи производители в Европа. Шишеджам Плоско Стъкло произвежда плоско стъкло в 9 страни: в Турция – в Къркларели, Измир, Бурса, Анкара, и в България, Румъния, Германия, Словакия, Унгария, Русия, Индия и Египет. Шишеджам Плоско Стъкло се нарежда на 2-ро място в Европа и на 5-о в света като един от най-големите производители на плоско стъкло. Работейки в четири основни групи продукти, като „основни стъкла“ (плоско стъкло, матирано стъкло, огледални стъкла, ламинирано стъкло, покрито стъкло, стъкло за архитектурни проекти), „автомобилни стъкла“, „стъкла за енергетиката“ и „стъкла за битово приложение“, Шишеджам Плоско Стъкло навлезе в различни сектори: строителство, автомобилостроене, енергетика, битова техника, мебелно производство, селско стопанство.
Шишеджам Плоско Стъкло работи, като повишава своята конкурентоспособност, предлагайки само висококачествени продукти, които напълно отговарят на нуждите на клиентите на таргетираните пазари, развива нови технологии и енергоефективни методи, щадящи околната среда.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.0068