Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

Вземи в gLOG
25 Ноември 15, 09:45 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Британски студенти: Гласът на студентите в България може да промени бъдещето
„Гласът на студентите заслужава да бъде чут, защото може да промени бъдещето“ – около тази теза се обединиха български и чуждестранни студенти миналата седмица по време на дискусия, организирана от Висше училище по мениджмънт (ВУМ) в гр. Варна.
„Гласът на студентите заслужава да бъде чут, защото може да промени бъдещето“ – около тази теза се обединиха български и чуждестранни студенти миналата седмица по време на дискусия, организирана от Висше училище по мениджмънт (ВУМ) в гр. Варна.

В събитието, проведено във висшето училище, взеха участие студентските съвети на ВУМ и на партньорския им университет Cardiff Metropolitan University, Великобритания, в който се обучават студенти от над 125 страни от цял свят.  Мнението си по актуалната тема споделиха и представители на студентските съвети на ВСУ „Черноризец Храбър“, на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, на Икономически университет, Варна, и на Националното представителство на студентските съвети.
Студентите от висшите училища дискутираха темата  доколко се чува гласът им в академичната общност, има ли той тежест и значение, как може мнението на студентите да достигне до по-широк кръг от хора и какво всъщност трябва да се промени във висшата учебна система, за да могат учащите се да виждат смисъл в това да отстояват мнението си и то да бъде взето под внимание не само от научните им ръководители, а и от обществото като цяло. Стана ясно, че обратната връзка с младото поколение е изключително важна за академичното ръководство на университетите и за политиците.
„Ако студентите се обединят и представят своите искания пред институциите, а не ги споделят само помежду си, гласът им ще бъде чут. Един студентски глас сам по себе си не може да окаже влияние, но ако има студентско движение, което обединява много студентски гласове и напомня, че студентите са и гласоподаватели, това определено ще повлияе на решенията на академичните и политическите лидери“, споделиха представителите на Студентския съвет на Cardiff Metropolitan University и посочиха като пример как мнението на студентите е повлияло за запазването на автономността  на университета им, за въвеждането на по-здравословно меню в студентския стол, как благодарение на Студентския съвет там са разредени крайните срокове за подаване на проекти и курсови работи и други.
На свой ред представителите на ВУМ посочиха, че в учебното им заведение диалогът с ръководството и администрацията е изключително улеснен и всеки студент може свободно да сподели своите притеснения и идеи за подобрение на учебната дейност, без да е необходимо спазването на часовете и дните за прием.
По време на събитието Студентският съвет на Cardiff Metropolitan University представи на гостите и успешни британски академични практики, които вече се прилагат и във Висше училище по мениджмънт. Британските студенти разказаха за специалните уъркшопове, които организират с цел подобряване на уменията си при търсене на работа и реализиране на пазара на труда, като изразиха готовност за осъществяване на видеовръзки при подобни уъркшопове, така че да бъдат от полза и за обучаващите се във ВУМ. Студентите от Висше училище по мениджмънт от своя страна запознаха аудиторията с модерната си база и възможностите за двойна диплома (българска и британска), които университетът предлага в партньорство с CardiffMet.

За Висше училище по мениджмънт:
Висше училище по мениджмънт е международно бизнес училище с основен корпус в гр. Варна и учебни центрове в София и Добрич. Студенти от над 40 държави получават отлично образование в специалностите Бизнес и маркетинг, ИТ, Туризъм и хотелиерски мениджмънт, Гастрономия и кулинарни изкуства. ВУМ е популярен с развитата си научна дейност и с множеството публикации на преподавателите си в авторитетни международни издания. Университетът е едно от малкото места в страната, където студентите изучават международен бизнес в международна среда. Дипломиралите се студенти получават две дипломи – българска от ВУМ и британска от престижния Университет „Кардиф Метрополитън“.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1276