Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Събития

01 Декември 15, 10:43 / Автор: Crossroads Bulgaria
Ръководители от технологичния бранш споделиха професионалния си опит с ученици и студенти
На 28 ноември в Интер Експо Център се проведе форум за кариерно развитие в IT сектора  TechDojo. Събитието привлече интереса на ученици и студенти, които участваха активно в мотивационните разговори с представители на големи IT компании и приеха с готовност поставените от тях конкурсни задачи.

Атанас Райков от Viber посъветва присъстващите ученици и студенти да се отнасят към работата отговорно и да не отлагат осъществяването на даден проект за утре, защото тогава може да е късно и някой да е свършил работата вместо тях. Той обяви, че социалната мрежа търси нов талант, с който да започне създаването на първите Viber стикери на български език. Райков постави конкурсна задача за създаване на коледен стикер и даде една седмица на всички желаещи да подготвят и изпратят финалния си проект. Той посъветва още присъстващите младежи никога да не предават доверието на отсрещната страна, защото знанията се трупат, но най-големият риск при избор на човек за работа е съмнителната мотивация и съмнителният морал. „Трябва да имаш базата и желанието да се учиш, мотивацията и позитивното отношение“ - заяви Райков и допълни: „Когато ситуацията върви на зле, човек трябва да има хора, които са подкрепящи, но скептични. Те да му дават конструктивна обратна връзка и да са му най-добрите съюзници“.

Д-р Наталия Футекова, собственик на 
ERP.BG, представи създадената съвместно с ВУЗФ  първа магистърска програма по бизнес софтуер. „В тази програма влизат SAP, Microsoft, Oracle, Балкан Сървисис, Тийм Вижън България и много други като идеята е целият бранш да може да даде стойност в образованието“ - посочи тя. Бизнес обучителят Биляна Панталеена от ERP Academy допълни, че това е нова и много търсена професия и посъветва младите слушатели да търсят съвременните професии, в които биха могли да се реализират, както и онези университети, които работят съвместно с бизнеса. „Още докато учите е хубаво да започнете да стажувате“ - съветва обучителят като подчертава, че преди това е нужно да се проверят финансовите параметри на компанията, в която младият човек ще трупа опит. При избора на университет от изключителна важност е да се проучат сключени договори с фирми и възможностите за осигуряване на работа след завършване, както и преподавателите да са практици, а не само теоретици.

Студентът Недялко Недялков, който е и основател на стартъпа CloudFaces, разгледа темата какво мотивира хората в един стартъп и в една голяма компания. Според него при стартиращата компания мотивацията е иновацията. Въпреки че първите стъпки на стартъпа обикновено минават през провали, при него човек може да промени целия бизнес модел. За разлика от това в голямата компания служителят е изпълнител на задачи и мотивацията му е да се издигне на по-високо ниво в екипа.

Ивайло Бъчваров от Хак България представи IT професията, в която няма строго регламентирани правила и често се решават проблеми, които никой до сега не е решавал. За да стане един програмист добър, той трябва да има добри теоретични математически познания и след това да трупа практически опит, какъвто дават курсовете на Хак България. За целта трябва да се инвестират много време и усилия, да се проявява проактивност и да се участва в състезания.

Във втората състезателна част на форума спонсорите от Samsung обявиха парична награда от 1000 лв. за създаването на мобилно приложение (самостоятелно или в екип), което подобрява живота на хората. Желаещите да участват получиха две седмици срок, за да разработят идеята си като от компанията си запазиха правото да инвестират и финансират най-доброто приложение през 2016 година.

Форумът за кариерно развитие в IT сектора TechDojo се осъществи с подкрепата на: Microsoft, Samsung, Vivacom и ERP Academy. Организатори на събитието са списание за бизнес и лайфстайл b2b Magazine и технологичният сайт PixelMedia.bg.

Повече информация е достъпна тук: 
http://techdojo.info

За Контакти:
press@crossroadsbulgaria.com/

Източник:
http://crossroadsbulgaria.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1032