Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Благотворителност

Вземи в gLOG
25 Ноември 15, 11:13 / Автор: United Partners
MasterCard обявява кампанията Безценни каузи в цяла Централна и Източна Европа в подкрепа на Световната продоволствена програма на ООН
С всяка трансакция, картодържателите в ЦИЕ могат да направят добро, като осигурят училищна закуска на дете в Руанда
MasterCard обяви днес, че в 11 страни в Централна и Източна Европа  ще проведе кампания „Безценни каузи“ в подкрепа на Световната продоволствена програма за изхранване на учениците в Руанда. За първи път MasterCard включва толкова много страни от един регион в усилията си да подкрепи Световната продоволствена програма (СПП) и да помогне за изграждането на свят с нулев глад.

Една трансакция, един обяд

От 23-29 ноември картодържателите на MasterCard в единайсетте участващи страни ще генерират автоматично дарение от MasterCard всеки път, когато извършват трансакция . Всяко дарение към СПП е достатъчно, за предоставяне на училищен обяд за дете в Руанда, където според наскоро обявен доклад 43% от децата под петгодишна възраст страдат от хронично недохранване. Яденето в училище е жизнено важен източник на храна за децата и спомага те да не напускат училище. За срока на инициативата MasterCard се ангажира със съдействието на клиентите си да дари равностойността на до 3,75 млн. училищни обяда.
„Да се справяме добре, като правим добро е наша обща отговорност. Ето защо искаме да подкрепяме децата в Руанда с ежедневни училищни обяди. Картодържателите на MasterCard в цяла Централна и Източна Европа ще могат да спомогнат, да им се дадат енергията и силата, от които децата имат нужда, за да наблегнат на уроците. Същевременно храната за училище от местни източници ще подпомогне както местната икономика, така и семейните селски стопани. Въздействието, което можем да окажем, трансакция по трансакция, е огромно и заедно можем да спомогнем за подобряването на хиляди детски животи“, каза Джордж Саймън, президент на подразделението на MasterCard за Централна и Източна Европа.

„Благодарение на MasterCard, хората в цяла Централна и Източна Европа сега лесно могат да променят истински живота на дете, просто като използват своята карта“, каза Джей Олдъс, директор „Партньорства с частния сектор“, СПП. „Тази инициатива е отличен пример за това какво е възможно, когато частният сектор прилага основна бизнес компетентност за промяна на света.“
Орлин Павлов подкрепя кампанията, за да я популяризира в България. "В нашия глобален
свят, в който ние всички сме по-близо един до друг от всякога, е много важно да се обръщаме и насочваме към най-значимите проблеми, независимо дали са близо и далеч от нас. Вярвам, че всяко дете на тази планета – независимо къде живее – има правото да оцелее, да бъде здраво, да бъде образовано, да се развива и да има избор! Имаме шанса да прекъснем цикъла на глад и бедност в една от най-уязвимите зони в света и аз съм горд да подкрепя тази инициатива и вярвам, че можем съберем важни средства за Световната продоволствена програма.”, каза той.
MasterCard ще дари до 138 432 обяда от България.

За Контакти:
nikol.breicheva@united-partners.com

Източник: United Partners

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1257