СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

25 Ноември 15, 11:14 / Автор: United Partners
MasterCard и Джуниър Ачийвмънт България представиха финалистите в съвместната си инициатива за кариерни възможности за българските студенти
Студентите прекараха един работен ден офиса на MasterCard България като част от проекта „Лидери за един ден“ (Leaders-for-a-Day), а един от тях започва и 6-месечен стаж в компанията
Джуниър Ачийвмънт България и MasterCard представиха 5-мата млади финалисти от инициативата „Лидери за един ден“.

През октомври 2015 г. над 70 студенти кандидатстваха с автобиография и мотивационно писмо на тема „С какво позицията в MasterCard ме привлича?“. Най-добрите 5-ма от кандидатствалите момичета и момчета прекараха един ден в офиса на MasterCard България и имаха възможността да научат повече за бизнес модела на MasterCard като една от водещите иновативни технологични компании.

Екипът на MasterCard България зададе работни предизвикателства на младежите и им даде възможност да се потопят в работното ежедневие на компанията. В края на деня стана ясно кой от петимата финалисти ще продължи престоя си в MasterCard под формата на шестмесечен платен стаж:

“За нас е удоволствие да обявим, че Мариела Найденова ще се присъедини към екипа ни като стажант. Решението беше наистина трудно, тъй като пред нас се явиха ярки млади кандидати с обещаващи кариери. Първоначално възнамерявахме да поканим 3-ма избрани финалисти, но поради факта, че получихме толкова много отлични кандидатури , че решихме да поканим 5-ма от кандидатствалите. Радваме се, че имаме възможността да срещнем млади амбициозни, изключителни хора, които могат да вложат енергия в изграждането на  бъдещия бизнес пейзаж в България.
MasterCard винаги се отдава изцяло на своя ангажимент да инвестира в младите хора.
Ето защо обединихме сили заедно с Junior Achievement, за да предоставим атрактивна кариерна възможност на български студент, който да може да започне своята професионална кариера с за шестмесечен платен стаж в MasterCard България.“, каза Ваня Манова, Директор на представителството на  MasterCard за България.

"Много съм щастлива, че MasterCard избраха точно мен за своята стажантска програма, тъй като конкуренцията беше много силна.

Екипът на MasterCard България ме накара да се почувствам като у дома си, тъй като всички са много приветливи. Посрещнаха ни с позитивни мисли и емоции, но това, което ми направи най-голямо впечатление е отличната програма, която бяха подготвили за деня, който изкарахме в офиса на MasterCard. Запознах се с работата на истински професионалисти. Разбрах колко е динамично тяхното ежедневие, но също така видях удовлетворение от свършеното и огромен професионализъм.

Надявам се, че ще се справя добре със задълженията си, понеже се включвам в екипа на MasterCard с огромно желание.", сподели Мариела Найденова

„Кариерното ориентиране е един от фокус-стълбовете на Джуниър Ачийвмънт, заедно с предприемачеството, финансовата грамотност и дигиталните умения. Чрез партньорството ни в тази инициатива и профила на MasterCard като компания, избраният стажант на практика ще успее да усъвършенства всички тези елементи. Мисията ни е да образоваме и вдъхновяваме младите хора да успяват на полето на глобалната икономика и инициативата „Ден на лидерите“ е  чудесна илюстрация JA в действие.“, каза Милена Стойчева, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България.

Съвместният проект на Джуниър Ачийвмънт и MasterCard е вдъхновен от „Leaders-for-a-Day“ („Лидери за един ден“) на Джуниър Ачийвмънт Европа, който се провежда през октомври в още десет европейски държави. Инициативата дава възможност на младежи, които са преминали през някоя от програмите по предприемачество на Джуниър Ачийвмънт, да прекарат един работен ден заедно с топ мениджър от бизнеса или от институция. Целта е да се даде възможност на учениците и студентите да взимат по-добри и обосновани решения за своя професионален избор. Този един ден вдъхновява младежите да бъдат предприемчиви по отношение на своята кариера. Дава им възможност да придобият важни умения, които ще ги превърнат в желан избор за работодателите и ще им помогне по-лесно да направят прехода от образованието към професионалния живот.

За Контакти:nikol.breicheva@united-partners.com

Източник: United Partners