Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

08 Декември 15, 16:44 / Автор: Crossroads България
Дипломиране на випуск 2015 на ВУЗФ
На 4 декември 2015 г. на тържествена церемония в аулата на ВУЗФ се състоя официалното връчване на дипломите на випуск 2015 година. В препълнената аула, в присъствието на ръководството на висшето училище, на преподавателите, родители, близки и приятели на студентите, ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов поздрави дипломантите от випуск 2015 година, като им пожела успешна професионална реализация и да работят за развитието на българското общество и държава. Той припомни лозунга на висшето училище „Per aspera ad astra”, „През трудностите към звездите“ и им пожела това послание да остане завинаги с тях! Успехът идва след преодоляване на трудностите. “Пожелавам ви винаги да имате кураж и енергия да се справяте с предизвикателствата. Гледайте на тях от ведрата страна, от трудностите ще научите много повече, отколкото от успехите си!”, завърши приветствието си ректорът.

Зам.-ректорът по учебната дейност и качеството доц. д-р Виржиния Желязкова се обърна към аудиторията с думите “За вас, випускниците, този ден увенчава усилията, които сте положили не само през годините на обучение във ВУЗФ, но през целия Ви живот. Тя напомни, че най-важните уроци в живота не са свързани с усвояването на конкретен учебен материал и трудно могат да бъдат преподадени. “Тепърва ще се изправяте пред различни ситуации в професионален и в личностен план, в които ще трябва да вземате решения. По време на следването си във ВУЗФ сте изградили правилното отношение към живота, което ще ви помогне да успявате във всякакви ситуации”, заяви доц. Желязкова.
Дипломантите получиха благословията на отец Иван, който им пожела попътен вятър и блестяща реализация в полза на България.

Специално внимание беше отделено на отличниците на випуск 2015 г. при бакалаврите и магистрите. Те бяха наградени с картини на художника Андрей Янев. При магистрите това са Нели Михова, специалност “Корпоративна социална отговорност”, с успех 6.00, Николет Зайчева, специалност Счетоводство, контрол и корпоративен анализ”, с успех 6.00, Кирил Башикаров, специалност “Счетоводство, контрол и корпоративен анализ”, с успех 6.00, Дияна Неделчева, специалност “Одит и риск мениджмънт”, с успех 5.96 и Борис Киров, специалност “Пенсионно и здравно осигуряване (Актюерство)”, с успех 5.96. При бакалаврите отличникът е Димитър Йорданов, специалност “Финансов мениджмънт и маркетинг”, с успех 6.00. За “Светлина на ВУЗФ” беше обявена Николет Зайчева, от чиято длан беше взета гипсова отливка. Николет е четвъртата поред “Светлина на ВУЗФ”.


По време на церемонията с почетни дипломи бяха наградени преподавателите от проведените по време на отчетната научна конференция на ВУЗФ конкурси „Утвърден учен на ВУЗФ за 2015 г.“ и „Млад учен на ВУЗФ за 2015 г.“. Проф. д.ик. н. Методи Христов получи отличието за дългогодишна активна научноизследователска дейност, както и за включването на негова научна статия в SSRN. Проф. дпн Сава Гроздев получи почетен диплом за активна научна и публикационна дейност, както и за издигането на авторитета на ВУЗФ с втората награда на европейския научноизследователски проект Le-Math в конкурса ЕAPRIL 2015.

Проф. д-р Снежана Башева получи награда за активна научна и експертна дейност – включително за прякото й участие и принос при разработването на новия Закон за счетоводството, който влиза в сила от 01.01.2016 г. Доц. д-р Григор Димитров беше отличен за активна научна и консултантска дейност, както и за прякото му участие в работата на обществени и държавни органи, както и за издигане авторитета на ВУЗФ чрез активни медийни изяви. Доц. д-р Станислав Димитров беше награден в категория “Млад учен на ВУЗФ за 2015 г.” В категория “Студент на ВУЗФ за 2015 г.” беше награден Исидор Карадимов, “Финансов мениджмънт и маркетинг”, III курс.

За Контакти:
press@crossroadsbulgaria.com

Източник:
crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1772