Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Лайфстайл

12 Декември 15, 10:23 / Автор: United Partners
Треска за мода онлайн: Българките обичат вечер да преглеждат модните сайтове за онлайн пазаруване в търсене на най-изгодните оферти
46 % от жените предпочитат внимателно да проучват и сравняват цените, преди да си купят модни стоки онлайн 08.12.2015 г., София – Вечер, прекарана на лаптопа, в преглеждане на сайтовете за пазаруване за най-добрите цени или оферти – ето какво обикновено прави българската жена, когато става дума за електронното пазаруване на модни стоки, според онлайн проучване на MasterCard.
Доброволните участнички в едноседмичната анкета, проведена от MasterCard чрез онлайн приложение, разкриха, че 46 % от тях предпочитат внимателно да проучат и сравнят цените и условията, преди да решат да закупят определена модна стока. По-голям процент от жените, които участваха в проучването – 53 % – също споделят, че най-много пазаруват онлайн вечер след работа. А тези, които предпочитат да прекарат своите вечери в правене на други неща, или пазаруват събота и неделя (26 %), или в работно време (12 %) и през обедната почивка (8 %).

        Същото разнообразие от отговори е видно и в предпочитаните устройства, от които пазаруват жените – въпреки че 51 % от следващите модата продължават да пълнят електронните си колички от лаптопа, 16 % предпочитат мобилния телефон или други интелигентни устройства, за разглеждане на купищата дамски блузи, рокли, обувки или чанти онлайн. Останалите 33 % от тях използват настолен компютър за Интернет покупките си.

        Онлайн пазаруването на модни стоки се превърна в удобна част от начина на живот на българките и те без притеснение пазаруват всякакви видове стоки в Интернет. Попитани „Кои видове стоки винаги ще предпочитате да купувате онлайн, а не от магазин“, участничките дадоха различни отговори – 29 % предпочитат онлайн да избират дрехи, 20% – чанти и аксесоари, 11% – обувки , 9% – детски стоки, 6% – спортни артикули.

        Данните от проучването обрисуват картина на изключително рационална жена, която купува онлайн и въпреки всичко пазарува във времето между работата и грижите за семейството и може би използва онлайн пазаруването като един от начините да победи стреса. Ето защо е важно да й се осигури безопасно и лесно извършване на плащане, независимо дали го прави от таблета, компютъра или мобилния телефон.

„MasterCard инвестира време и пари постоянно да усъвършенства технологията за откриване и предотвратяване на измами, така че потребителите да бъдат сигурни, че парите им са в безопасност. Това е особено важно сега, когато все повече и повече потребители стават мобилни купувачи. Ние водим трансформацията на мобилните телефони в сигурни платежни устройства по целия свят, така че запалените по модата купувачи да могат да се насладят спокойно на новите си покупки, които са търсили толкова усърдно", каза Артур Туремка, генерален мениджър на MasterCard за Балканите.

Онлайн пазаруването е по-лесно за потребителите и търговците. С превръщането на всяко устройство в устройство за пазаруване, потребителите все повече ще разчитат на възможността да пазаруват когато, където и както пожелаят. И това проучване показва, че България е част от глобалната тенденция в модерното пазаруване.

=край=


За проучването:
Резултатите са взети от непредставително проучване, направено онлайн и през мобилно приложение сред 566 жени от България, пълнолетно население (и 1% под 18 г.) през октомври 2015 г.

За MasterCard
MasterCard (код за търгуване на книжата на Нюйоркската фондова борса (NYSE): MA), 
www.mastercard.com, е технологична компания в световната платежна индустрия. Ние управляваме най-бързата мрежа за обработка на разплащания в света, свързвайки потребителите, финансовите институции, търговците, държавата и фирмите в над 210 страни и територии. Продуктите и решенията на MasterCard правят ежедневните търговски дейности – пазаруване, пътуване, ръководене на стопанска единица и управление на финанси – по-лесно, по-сигурно и по-ефикасно за всички. Следвайте ни в Twitter (@MasterCardNews), присъединете се към дискусията в блога Отвъд транзакцията (Beyond the Transaction Blog) и се абонирайте за последните новини от Бюрото за ангажираност (Engagement Bureau).
За Контакти:Венелина Михова
Юнайтед Партнърс
Тел: 02 / 832 33 22
Е-маил: 
venelina.mihova@united-partners.com

Източник: http://prinbulgaria.com/news.php?nid=9424

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1215