Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Общество

Вземи в gLOG
07 Декември 15, 10:37 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Рекорден брой текстове се борят за титлата най-добър нов български роман
118 текста на български автори ще се борят за голямата награда на литературния конкурс за непубликуван български роман „РАЗВИТИЕ“. Броят на романите тази година е рекорден в сравнение с миналите издания на конкурса.
118 текста на български автори ще се борят за голямата награда на литературния конкурс за непубликуван български роман „РАЗВИТИЕ“. Броят на романите тази година е рекорден в сравнение с миналите издания на конкурса.
Организаторът на конкурса и главен мениджър на корпорация „Развитие“ Александър Александров предаде на журито на Деветия национален литературен конкурс за непубликуван български роман, в състав – председател проф. Ивайло Знеполски и членове писателят Георги Господинов и доц. Бойко Пенчев, всички 118 ръкописа на специална среща миналата седмица. Журито коментира, че удължаването на срока е дало възможност на много повече талантливи автори да подготвят ръкописите си, което прави и тазгодишното издание на инициативата най-успешното до момента.
„Благодарим на всички участници в това издание на литературния ни конкурс. Оценяваме високо интереса им и положените усилия и се надяваме, че селектираните ръкописи ще се превърнат в новите любими заглавия на българите“, коментира Александър Александров.
Кои са петте номинирани романа ще стане ясно на 4 април 2016 г., а обявяването на победителя и официалната церемония по връчването на голямата награда ще се състоят на 20 април 2016 г.
Спечелилият ръкопис ще бъде издаден скоро след обявяване на резултатите, а победителят ще получи парична награда в размер на 7000 лева и кристална статуетка на Корпорация „Развитие“. Освен спечелилия ръкопис журито може да предложи за издаване и други романи.

За Националния литературен конкурс „РАЗВИТИЕ“:
Националният конкурс „РАЗВИТИЕ“ е изключителна възможност както за младите български таланти да бъдат забелязани от широката публика, така и за доказани имена от писателската общност, техни ръкописи да бъдат издадени и да придобият широка популярност. Конкурсът съществува от 1996 г. насам. В неговото жури са били авторитети като Блага Димитрова, проф. Тончо Жечев, проф. Боян Биолчев, проф. Ивайло Знеполски, проф. Валери Стефанов, Алек Попов. „РАЗВИТИЕ“ е причина творби като „Естествен роман“ на Георги Господинов и „Майките“ на Теодора Димова да бъдат издадени за първи път. Сред носителите на наградата са и Владимир Зарев, Димитър Бочев, Здравка Евтимова, Петър Чухов, Христо Карастоянов и др.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1053