Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Информационни технологии

17 Декември 15, 11:00 / Автор: Crossroads Bulgaria
Проект на Euromoney спечели две престижни награди за иновации, използвайки технология на „Онтотекст“
Компанията BCA Research на медийния гигант Euromoney PLC спечели две престижни международни награди в областта на иновациите, използвайки технология на българската компания за семантичен софтуер „Онтотекст". Това са призовете „Най-добро иновативно технологично решение за малки фирми“ от наградите 2015 HFM European Technology Awards и „Най-иновативно решение за финансови услуги“ от 2015 bba/ifs Financial Innovation Awards. Награденият продукт се нарича BCA Edge и е базиран на създаденото от „Онтотекст“ семантично решение на базата на графова база данни GraphDB. „Онтотекст“ е част от групата на „Сирма Груп Холдинг“ АД, която наскоро успешно приключи кампанията си за първоначално публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София).

BCA Edge е аналитично решение, което беше пуснато на пазара по-рано тази година. То улеснява значително инвеститорите в търсенето на релевантна информация в работата им и визуализира различни типове данни, за да предостави ценни изводи и анализи. Освен това вградената в него семантична издателска платформа на „Онтотекст“ подпомага откриването на свързано съдържание и създава нови връзки между данните. Българската компания предоставя семантични софтуерни решения на много от водещите медийни групи в света, сред които са BBC, Press Association и др.

Повече за „Онтотекст“

Онтотекст разработва и внедрява семантични технологични решения с висока производителност, мащабируемост и богат набор от полезни функционалности за всеки бизнес, който залага на създаване, обогатяване и разпространение на големи обеми динамични данни и съдържание. Онтотекст е известен с няколко свои продукта: DSP - Семантична Платформа за Динамично Публикуване на съдържание и данни (включва семантично анотиране на текстове, интелигентно търсене, препоръчване на релевантна информация на потребителите), GraphDB (семантична база данни, доказала се като най-бързото и мащабируемо RDF хранилище). Решенията, създавани с технологиите на Онтотекст, пестят значително време и финансови ресурси в процеса на достъп и обработка на текст и данни от множество източници в сферата на Life-sciences (фармацевтика, медицина, биология), издателската дейност на новини, научно и образователно съдържание, търговското разузнаване (Business Intelligence), телекомуникациите, културно-историческото наследство и други. Сред клиентите на Онтотекст са организации като BBC, Press Association, Financial Times, Euromoney, AstraZeneca, Wiley, Oxford University Press, DK, IET, Korea Telecom, Организация на Обединените Нации, Британския Парламент, Британския музей и други. През последните десет години Онтотекст се е наложила и като важен участник в редица значими проекти с отворен код, като GATE и Sesame. Компанията е една от най- иновативните и успешни български софтуерни фирми и е част от Сирма Груп Холдинг.

Повече за “Сирма Груп Холдинг” АД (Sirma Group Holding)

„Сирма Груп Холдинг“ АД е холдингова компания с над 23 годишна история и е една от най-големите софтуерни групи в Югоизточна Европа. В групата работят над 300 опитни софтуерни специалисти, които са реализирали стотици успешни проекти на пет континента. Сирма има експертиза и дългосрочни  клиенти в някои от най-иновативните сфери на софтуерната индустрия: семантични технологии, мобилни приложения, ERP (Enterprise Resource Planning), BI (Business Intelligence), финансови, банкови и разплащателни услуги, електронно правителство.

За повече информация: 
www.sirma.com

За Контакти:
press@crossroadsbulgaria.com

Източник:
crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1514