Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Туризъм

Вземи в gLOG
21 Декември 15, 09:46 / Автор: United Partners
88% от българите планират да изкарат идните празници в България
Мъжете са по-склонни да пътуват в чужбина за Коледа и Нова година – 20,2 %, в сравнение с 7,8 % за жените
Празниците идат и започваме да планираме почивката си. Според омнибус проучване по поръчка на MasterCard от октомври 2015 г., 88% от българите* планират да пътуват в България тази година за предстоящите коледни и новогодишни празници. Всеки седми респондент ще пътува в чужбина за празниците.
Повече от половината от анкетираните заявяват, че ще посетят семейството и приятелите си (69,4 %). 32,2 % от анкетираните казват, че планират ваканционни пътувания за Коледа и Нова година, които не са свързани с посещения на роднини. 35,8 % от тях са мъже, в сравнение с 28,5 % от жените.

Попитани: „Как смятате да организирате пътуването си?“, повечето от българите казват, че планират да организират пътуването си за празниците самостоятелно (64 %) или с помощта на приятели и семейството си (35,6 %), а само 6% казват, че ще изберат услугите на туристическа агенция или че ще направят онлайн резервация. Мъжете са по-склонни от жените да използват помощта на онлайн услуги за резервации и туристически агенции.

„Когато обединим резултатите от това и другото проучване – MasterIndex, проведено в средата на 2015, се вижда, че българските картодържатели пътуват все по-често в чужбина. Според изследването MasterIndex 2015 има увеличение от 19 % на пътуванията в чужбина, в сравнение с 2014 г., когато само 32 % от анкетираните са заявили, че пътуват в чужбина поне веднъж годишно“, каза Артур Туремка, Генерален мениджър на MasterCard за Балканите. „Картите се признават за голямо удобство и са предпочитаният начин за плащане, при организиране на транспорт и настаняване в чужбина. Понастоящем платежните карти предлагат повече сигурност, удобство, гъвкавост и контрол, отколкото всеки друг метод на плащане. Така че, независимо дали сте на почивка в България или в чужбина, използвайте повече своята дебитна или кредитна карта за плащания“, добави той.

Проучването MasterIndex 2015 показва, че 52,5 % от българите използват картата си и други средства за плащане на основното при пътуване, като самолетни билети и настаняване. Вашата карта е обвързана със застраховки за сигурност при плащането и при пътуване, или различни услуги за отдих, от които бихте могли да се възползвате. За да отговори на нуждите на българските туристи, през ноември MasterCard обяви старта за България на глобалната си експериментална платформа за пътуване „Безценните градове“. Тази единствена по рода си глобална експериментална платформа ознаменува най-великите градове по света, като свързва страстите на потребителите с неповторими преживявания, привилегирован достъп и привлекателни оферти, които вече са на разположение на българите, които пътуват.

За Контакти:
nikol.breicheva@united-partners.com

Източник: United Partners

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1017