Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Транспорт и спедиция

Вземи в gLOG
22 Декември 15, 12:20 / Автор: TNT
Водещата компания за експресен транспорт TNT отбелязва 20 успешни години у нас
Една от най-големите компании за експресни доставки в света - TNT, днес отбелязва 20 години на българския пазар.
Една от най-големите компании за експресни доставки в света - TNT, днес отбелязва 20 години на българския пазар.

TNT България е една от най-ярко открояващите се фирми с инициативи, свързани с корпоративна социална отговорност, за които е получавала не малко признания. Еко инициативите на фирмата са включени в Европейската книга за добри практики, илюстрираща програми за устойчиво развитие. Компанията е носител на редица признания и сертификати, доказателство, че TNT не престава да инвестира в това да развива както служителите и услугите си, така и приноса си към обществото.

Иван Василев, управител на TNT България, сподели: „Горди сме с това, което екипът ни в България продължава да постига с днешна дата, и с радост отбелязваме този 20-годишен юбилей. Устойчивото развитие и успехите на компанията ни се дължат както на усилията, които полагаме ежедневно в работата си, така и на международните стандарти, които следваме, за да подсигуряваме непрестанното високо качество на услугите ни към нашите клиенти. TNT ще продължи да бъде и водещ пример за социалноотговорна компания не само в транспортния бранш, но и в цялото бизнес общество на България“.

Красимир Копчев, Изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ АД България: „Работим с TNT през последните две десетилетия и се радвам, че наблюдавамe единствено растеж в качеството на услугите, които предлага. Пожелаваме на TNT България да има все по-забележителни резултати и през следващите 20 години.“

Някои от най-важните факти и постижения в 20-годишната история на TNT България са:

• TNT е една от първите компании у нас, притежаваща международно признатия сертификат Investors in People („Инвеститори в хората“) за ангажираността си в обучението и развитието на персонала си (м. ноември 2001 г.) и е първата и единствена българска транспортна компания, сертифицирана по международния стандарт за социална отговорност Social Accountability 8000 (SA8000) – м. август 2005 г.

• TNT България е сертифицирана по ISO 9001:2000 – стандарт за ефективност и качество на управление – 2001 г.

• От края на 2002 г. TNT е сред първите компании, подкрепили принципите на Глобалния договор на ООН, насочени към прилагането на отговорни бизнес практики в сферата на правата на човека, трудовите норми и опазването на околната среда.

• Награда за социалноотговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите Investor in Human Capital („Инвеститор в човешкия капитал“), получена през м. ноември 2003 г. за примера на TNT България по отношение развитието и обучението на своите служители.

• TNT България е сертифицирана по международния стандарт за сигурност „ТАПА“ – Technology Asset Protection Association – м. април 2006 г.

• TNT България е сертифицирана по международния стандарт за управление на системите по здравословни и безопасни условия на труд OHSAS18001 и с международния сертификат за управление на системата за околна среда ISO14001 – м. ноември 2006 г.

• TNT e първата компания в своя бранш в България, която през 2001 г. въвежда международна услуга за експресни доставки със сухопътен транспорт Economy Express.

• Специална награда „Офис на годината 2005“ на сп. „Офис“ – получена през м. март 2006 г. за сградата и условията на работа в новия централен офис на ТNТ България, София.

• През 2007 г. стартирахме локалната инициатива „Стигни навреме, карай колело“ (част от корпоративната ни програма Planet Me) за използването на велосипеда като алтернатива на личния автомобила за придвижване до работното място.

• TNT България e първата транспортна фирма, издаваща Е-фактури у нас с цел замяна на хартиения носител, опазване на околната среда и намаляване на СО2 емисиите – 2008 г.

• Награда за „Устойчив бизнес“ за 2008, 2009 и 2010 г. на престижния конкурс „Мениджър на годината“ на сп. „Мениджър“.

• Награда за „Инвеститор в околната среда“ в Годишните награди за отговорен бизнес на BBLF – 2009 г.

• ТNT провежда успешни маркетингови кампании, свързани с кауза – с цел набиране на средства за Програмата по прехраната към ООН (WFP) по проекта „Хранене в училищата“ 2006 – 2008 г.; Кампания за клиенти „Мини на чисто, мини на колело“ (Get Green, Get a Bike) – 2010 г., в продължение на инициативата за служителите „Стигни навреме, карай колело“.

• TNT България беше включена в престижната програма Европейски бизнес награди 2012-2013 г. в категория „Фокус върху клиента“ и се състезава за отличието „национален победител“ заедно с още 20 водещи в своите индустрии компании от цялата страна.

• През м. ноември 2015 г. ТNТ България беше официално одобрена за превоз на опасни товари по въздух (съгл. международните правила за въздушен превоз на IATA).

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1047