Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Туризъм

Вземи в gLOG
08 Януари 16, 16:52 / Автор: Cruise.bg
Осем от 10 туристически агенции очакват повече резервации за круизи през 2016-та спрямо 2015-та*
24 млн. пасажера ще плават на круиз през 2016-та, спрямо 15 млн. през 2006 г.
Големите круиз линии посрещат Новата година с фокус върху добавянето на допълнителна стойност върху ваканцията по вода, а не с вариации върху ценообразуването. Под „стойност“ се разбират допълнителни бордни кредити, вечери в специализирани ресторанти, пакети с напитки, включени минути интернет на борда, брегови екскурзии и др. Продължаваща тенденция от изминалата година е, че основните оператори прекратиха практиката на прилагането на остъпки от цената в последния момент. Поемайки риска за отплавания с под 100% заетост за някои маршрути, политиката сега е за поддържане на стабилни ценови нива и защита на клиентите, резервиращи круизите си достатъчно рано. По данни на Международната Асоциация на Круиз Линиите, пасажерите резервират избрания от тях круиз средно 200 дни преди датата на отплаване (над 6 месеца).
        През Новата 2016-та ще бъдат инвестирани 6,5 млрд. долара в нови морски кораби, като до 2020 г. техният брой ще стане 41, с над 132 000 легла, на стойност 30,9 млрд. долара.
        Новата 2016-та прави още по-достъпни няколко големи круиз акватории за пасажерите от България. От тази година отпадат визите за Канада за притежателите на виза за САЩ. Единствено чрез он-лайн регистрация в имиграционната служба на Канада, българските граждани ще могат безвизово да се включват в маршрути към Аляска, към Хавайските о-ви тръгващи от Ванкувър, както и да посещават Източното крайбрежие от Нова Англия към Халифакс и Квебек. Тъй като няма визи за нас и за Бермудските о-ви, вече ще имаме възможността да им се насладим чрез многобройните отплавания главно от Ню Йорк.
        За съжаление Новата 2016-та не ни носи отплавания от България. Недалечните портове Атина и Истанбул обаче предлагат такива възможности от март до ноември. Тези круизи са особено подходящи за семейства с деца или компании от повече пасажери, за които би било финансово по-изгодно да пътуват със собствените си автомобили.


* По данни от проучване сред агенциите от Международната Асоциация на Круиз Линиите

За Българското Круиз Общество:

Българското круиз общество е неправителствена организация, подпомагаща информираността на българските пасажери, медии, туроператори и туристически агенции, за достиженията и текущото състояние на световната круиз индустрия. Към асоциацията сътрудничат обучени и акредитирани круиз експерти от Асоциацията на круиз линиите във Великобритания, чиято цел е да следят тенденциите и да дават препоръки на клиентите от България при избора на най-подходящото пътешествие като продукт, време на пътуване, дестинация и пазарни условия.
За Контакти:Илиян Иванов
Председател
Българско круиз общество
cruise@cruise.bg
0888 508 199
Източник: (Уебстраница):
www.cruise.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1279