Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Телекомуникации

11 Януари 16, 14:13 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Huawei с рекордни приходи от над 20 млрд. долара за 2015 г.
Рекордна 2015 г. бе отчетена от китайския IT гигант Huawei. По време на изложението CES 2016 в Лас Вегас компанията обяви впечатляващи бизнес резултати за миналата година, постигнати от звеното й за потребителска електроника Huawei Consumer Business Group.
Рекордна 2015 г. бе отчетена от китайския IT гигант Huawei. По време на изложението CES 2016 в Лас Вегас компанията обяви впечатляващи бизнес резултати за миналата година, постигнати от звеното й за потребителска електроника Huawei Consumer Business Group. Приходите за 2015 г. надвишават 20 млрд. долара, което е близо 70-процентов ръст спрямо 2014 г. Освен това през 2015 г. Huawei е доставила 108 млн. смартфона - с 44 процента повече спрямо предходната година, което я превърна в производител номер 1 на смартфони сред останалите китайски компании на пазара.

С доставени 108 млн. смартфона през 2015 г., Huawei затвърди позицията си сред първите три компании по пазарен дял и намали значително дистанцията с конкуренцията. Huawei е и с най-голям пазарен дял в Китай от март 2015 г., като през този период компанията представи два премиум телефона – Р8 и Mate S. Заедно с пробива си в Китай, през миналата година Huawei постигна голям успех и на световните пазари. В Западна Европа делът на производителя от пазара на смартфони от висок клас (с цена от 400 до 500 евро) достигна впечатляващо ниво, като стана една от топ 3-те компании с най-висок пазарен дял в Испания, Италия, Белгия, Швейцария, Португалия и още няколко страни.

През 2015 г. IT гигантът продължи да увеличава популярността на бранда си, изкачи се на 88-о място в Топ 100 на класацията „Най-добрите световни марки“, изготвяна всяка година от консултантската компания Interbrand, и бе определен за 70-ата търговска марка с най-висока стойност в света в класацията на BrandZ.

В доклад на световноизвестната изследователска институция IPSOS китайската компания се класира на първо място по ръст на популярността на бранда, скачайки от 65 процента през 2014 г. до 76 процента през 2015 г., като над 75 процента от потребителите в света вече познават смартфоните на Huawei. Резултатите за Европа са: Португалия  – 87%, Италия – 82%, Испания – 79%, Холандия – 73%, и Германия – 68%. Заедно с увеличаването на популярността на бранда Huawei на ключови световни пазари, нейният Net Promoter Score (ниво на потребителска лоялност към марката) скочи до 47 процента или трето място в света.

Бум в популярността на смартфоните

Смартфоните – Р8, Mate 7, Mate S и Nexus 6P, бяха много добре приети на световните пазари през 2015 г. Международните доставки на Р8 достигнаха 4,5 млн. бройки, а устройството получи важни отличия, сред които: Best Recommendation Award от Ljud & Bild, White Gold Award от Tech-Test и Recommended Product Award от един от най-добрите норвежки уебсайтове за ревюта на устройства – Dinside.

Повече от 7 милиона смартфонa Mate 7 бяха доставени през 2015 г., а устройството бе отличено като „The Best of IFA2014” и спечели  награди от Android Authority, GSM Arena и Tom’s Guide. Доставките на Mate S пък надхвърлиха 800 000 в рамките на четири месеца след излизането на устройството, а Nexus 6P, произведен в сътрудничество с Google, имаше силен пробив в Северна Америка и бе разпродаден в магазините на Google само за един месец след пускането му в продажба. В световен мащаб Nexus 6P се предлагаше в повече от 60 страни и региони, моментално се превърна в популярен продукт и получи отлични отзиви от IT медиите.

Фокус върху печеливши партньорства и изследователска дейност

Впечатляващите резултати на Huawei се дължат на големите инвестиции на компанията в иновации и изследователска дейност. Към момента Huawei разполага с 16 изследователски центъра по света, като само за 2014 г. компанията е инвестирала 14.2% от годишния си оборот в научноизследователска дейност и е регистрирала 76 687 нови патента, 18 000 от които са свързани с нейните устройства..

Друг ключов фактор за успеха на Huawei са партньорствата на китайския производител с водещи компании като Google, Swarovski, Vogue, Harman Kardon, GM, Volkswagen, PSA Peugeot Citroen, Haier, Midea, Skyworth и Broadlink. В резултат на тези партньорства на пазара се появиха впечатляващи продукти като смарт шедьовъра Nexus 6P и стилните Huawei Watch Jewel и Huawei Watch Elegant.

Плановете за 2016 г. на Huawei са да продължи да си сътрудничи с топ брандове от различните индустрии. Така, чрез съвременни технологии, иновации и партньорства, Huawei ще продължи да доставя водещи технологични продукти на своите клиенти.


За Huawei Consumer Business Group
С 16 центъра за проучване и развитие в страни като Германия, Швеция, САЩ, Франция, Италия, Русия, Индия и Китай и др. услугите и продуктите на Huawei се разпростират в повече от 170 държави, обслужвайки една трета от населението на света.  Huawei се нарежда на трето място по поръчки на мобилни телефони за 2014 г. Като една от трите бизнес групи на Huawei, Huawei Consumer BG предлага мобилни телефони, високоскоростни мобилни устройства и домашни устройства. С повече от 20 години богат опит в сферата на информационните и комуникационни технологии, обширна глобална мрежа, мащабни бизнес операции и партньорства Huawei Consumer BG е посветен да доведе най-новите технологии до потребителите, предлагайки свят от възможности, създавайки невероятни преживявания и осъществявайки мечтите на хората по цял свят.

За повече информация, моля, посетете сайта: 
consumer.huawei.com
За редовни новини – следете ни в социалните мрежи:
Facebook: 
www.facebook.com/HuaweiBulgariaMobile
Twitter: 
twitter.com/HuaweiDevice
Google+: 
google.com/+HuaweiDevice
YouTube: 
youtube.com/HuaweiDevice
Flickr: 
flickr.com/HuaweiDevice

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1531