Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
13 Януари 16, 11:26 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
$100 000 награда за победителя в хакерското предизвикателство на pCloud
Днес компанията за облачни услуги pCloud увеличава наградния фонд от $20 000 на $100 000 като продължение на pCloud Crypto Challenge и разкрива публично съдържанието на криптираната папка от първия етап на хакерското предизвикателство, която остана неразбита.
Днес компанията за облачни услуги pCloud увеличава наградния фонд от $20 000 на $100 000 като продължение на pCloud Crypto Challenge и разкрива публично съдържанието на криптираната папка от първия етап на хакерското предизвикателство, която остана неразбита. Изпълнителният директор на pCloud Тунио Зафер обяви, че поради големия брой регистрирани участници pCloud Crypto Challenge ще се удължи с втори етап до 04.04.2016 г., в който ще бъде предоставена нова криптирана папка с ново неизвестно съдържание. Засекретените файлове от първия етап на хакерското предизвикателство са достъпни чрез парола, публикувана на уебсайта на pCloud Crypto Challenge. Всички, провалили се в опитите да разбият сигурността на pCloud Crypto, както и всички любопитни, могат да видят какви файлове се съдържат в защитената папка.

„Липсата на успешен опит за пробиване на системата доказва, че криптиращата услуга на компанията предлага най-сигурната защита на информация до момента“, заяви г-н Зафер. pCloud Crypto е революционен начин за защита на личните файлове на потребителите на pCloud. Всеки ползвател на криптиращата система използва собствена парола за Crypto папката, която му позволява само той да има достъп до качените файлове от всякакъв тип устройства. Дори администраторите на pCloud нямат възможност да видят съдържанието на криптираните папки, обясни Тунио Зафер.

pCloud Crypto Challenge стартира през септември 2015 г., за да подложи на тест системата за криптирана защита на потребителска информация pCloud Crypto. Повече от 2200 хакери от цял свят направиха опит да пробият криптиращата система и да грабнат първоначалната награда от $20 000, но нито един не успя. Най-много хакерски опити са направени от САЩ – 19.91%, следвани от България с 15.06%, Индия – 11.29%, Великобритания – 9.48% и Португалия – 6.30%. В продължението на предизвикателството важат същите правила за участие, както досега – при регистриране участниците получават достъп до профил на компанията, съдържащ криптирана папка с информация. Победителят, успял да дешифрира заключената информация, ще вземе награда от $100 000 или еквивалента им в Bitcoin. Участниците в първия етап на предизвикателството  ще получат автоматично имейл  с  новото потребителско име и парола за втория етап на предизвикателството, а желаещите да се присъединят за първи път към pCloud Crypto Challenge могат да се регистрират още днес на уебсайта на предизвикателството.

Всеки желаещ може сам да тества услугата pCloud Crypto за 14-дневен период напълно безплатно, като свали приложението от уебсайта на компанията.


За pCloud

pCloud е швейцарска компания, предоставяща решения за съхранение и споделяне на файлове в облака с възможности, които правят контрола над информацията по-лесен от всякога. Продуктите за крайни клиенти и за бизнеса са изцяло създадени от доказан екип български специалисти със забележителен принос в IT сферата. За по-малко от две години pCloud достигна ниво, конкурентно на световните лидери в бранша. pCloud може да се похвали с 3,3 млн. потребители от цял свят. Сред уникалните функционалности на компанията са pCloud Drive, pCloud Crypto, богатите възможности за споделяне на файлове чрез Upload и Download линкове, автоматично синхронизиране на файловете и много други.

Можете да свалите pCloud от App Store, Google Play и 
www.pcloud.com.
За повече информация относно pCloud, моля посетете 
www.pcloud.com.
За повече информация относно pCloud Crypto Challenge, моля посетете 
www.pcloud.com/challenge

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.101