Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Изкуство

Вземи в gLOG
13 Януари 16, 18:18 / Автор: Publicis Consultants MSLGroup
Нестандартният колекционерски проект „Образ и подобие“ продължава да провокира публиката
Изложбата гостува в Градската Художествена Галерия в Пловдив и вдъхновява зрителите да говорят за изкуство от първо лице
13.01.2016 г., Пловдив. Нестандартният проект, включващ 77 автопортрета на емблематични съвременни творци - „Образ и подобие“ на колекционера и меценат Николай Неделчев, продължава да отправя предизвикателства към публиката. В петък, 15 януари, от 18:30 изложбата ще бъде официално открита лично от Николай Неделчев и кмета на Пловдив – инж. Иван Тотев в Градската Художествена Галерия Пловдив. По време на събитието ще присъстват и част от авторите на произведенията, някои от които са родени именно в Града под тепетата.
Основната кауза, която меценатът и неговият екип от Publicis Groupe Bulgaria са си поставили, е не само да мотивират гражданите и гостите на Пловдив да видят изложбата, но и да ги вдъхновят да говорят за нея и за изкуството като цяло от първо лице.
"Изкуството е това, което всеки вижда и разбира. То е лично преживяване. Затова изложбата използва именно думите на посетителите, за да привлече нова публика. А новата публика на свой ред може да напише своето описание и да привлече още посетители. В съвременното изкуство авторпортретът вече не е творческо отражение на физическия облик на лицето, а на вътрешния свят на автора. Личното мнение и личната емоция на всеки посетител също са отражение на вътрешния му свят, т.е. тези описания представляват своеобразен автопортрет на посетителя.", сподели Николай Неделчев.
На Главната улица в Пловдив вече са монтирани новите визии на кампанията, които запазват стилистиката на комуникацията до момента, но думите върху белите платна вече не са на рекламните специалисти, а са на част от посетителите на първата изложба.

„Призовахме хората да дойдат да видят изложбата и да дадат своето описание на една от картините. Така запечатахме истинските моментни състояния на зрителите докато наблюдават картините. Използвахме техните автентични описания, за да отправим същото предизвикателство и към Пловдив: „Елате и вижте с очите си тази уникална колекция и кажете какво виждате вие.“ Така думите на визиите ни ще се променят във всеки град, а хората сами ще имат силата да мотивират публиката да посети изложбата – чрез собствените си впечатления.“, каза Георги Гавазов, управляващ партньор в агенцията, носеща името и традициите на един от най-значимите колекционери на изкуство и меценати на днешното време – Saatchi.
Изложбата може да бъде видяна до 10 февруари в сградата на Градската Художествена Галерия в Пловдив, след което ще започне нейната подготовка за гостуване в друг български град. Във всеки град посетителите ще имат възможност на място да напишат своето описание на едно от произведенията и да го качат на специално създаден за целта уебсайт. След това ще могат да споделят своето описание и разбиране в социални мрежи. Освен това благодарение на висококачествения цветен принтер, предоставен от HP, партньор на „Образ и подобие“, всеки може на място да отпечата своите думи на плакат, който да вземе със себе си и да запази като ярък спомен от допира с изкуството.
“Образ и подобие” включва 77 автопортрети на съвременни творци, собственост на колекционера Николай Неделчев. Експозицията е резултат от едногодишна работа с авторите, поканени от колекционера и от куратора Надя Тимова да представят концепция за художествено претворяване на собствения си образ. Избраните творци са представители на различни поколения – както утвърдени имена, така и изгряващи млади автори, изявяващи се в областта на живописта, скулптурата и новите медии. Сред авторите са имената на Светлин Русев, Емил Попов, Вежди Рашидов, Сашо Стоицов, Снежана Симеонова, Станислав Памукчиев, Греди Асса, Алла Георгиева, Димитър Яранов, Ива Яранова, Иван Кюранов, Иван Костолов, Любен Петров, Деян Янев, Зоран Георгиев, Калия Калъчева, Нора Ампова, Станислав Беловски, Виолета Танова, Стела Василева, Сашо Стоицов, Калоян Илиев (Кокимото) и много други, а стиловете на творбите са многообразни и пъстри.

За Контакти: k.naumova@publicis-consultants.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.4843