СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

15 Януари 16, 13:42 / Автор: Crossroads Bulgaria
Сирма Груп Холдинг отличена с награди от Българската фондова борса и списание Forbes
Сирма Груп Холдинг АД спечели наградата „Емитент с най-значим принос за развитието на капиталовия пазар в България“ на Българска фондова борса (БФБ) за 2015 година. Отличието бе връчено от заместник - министъра на финансите Карина Караиванова на официална церемония в централата на БФБ. Припомняме, че „Сирма Груп Холдинг“ АД наскоро успешно приключи кампанията си за първоначално публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София).

„Гордеем се с присъденото отличие, което е признание за усилената работа и постиженията на най-голямата българска софтуерна група през изминалата година. Надявам се нашият пример да окуражи и други компании от ИТ сектора да потърсят възможности за ускоряване на бизнес развитието си, излизайки на борсата“ - сподели Георги Маринов, председател на Съвета на директорите на Сирма Груп Холдинг АД, който получи наградата.

Междувременно Сирма Груп Холдинг и ЕЛАНА Финансов Холдинг получиха и специалната награда „Сделка на годината“ на тазгодишните Forbes Business Awards. Отличието получи главният изпълнителен директор на ЕЛАНА Финансов Холдинг Камен Колчев.

„Успешното IPO на „Сирма Груп Холдинг“ не само ще ускори предстоящото развитие на групата, но се превърна и в катализатор на интереса на инвеститорите към фондовата борса у нас, които от отдавна очакваха нови и качествени емитенти на фондовия пазар“ - заяви Цветан Алексиев, изпълнителен директор на холдинга.

За Контакти:
press@crossroadsbulgaria.com