Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Екология

Вземи в gLOG
18 Януари 16, 12:23 / Автор: BILLA
Електроенергия от отпадъци – мисията възможна! BILLA България оползотвори над 30% от биоотпадъците си през 2015 г., превръщайки ги в енергиен ресурс
Над 30%, или 626 тона, от биоразградимите отпадъци, генерирани от BILLA България през 2015 г., са били преработени в столичното предприятие за третиране на отпадъци инсталация „Хан Богров“. Те са оползотворени и превърнати в компост и биогаз, използван за производство на електроенергия.
Над 30%, или 626 тона, от биоразградимите отпадъци, генерирани от BILLA България през 2015 г., са били преработени в столичното предприятие за третиране на отпадъци  инсталация „Хан Богров“. Те са оползотворени и превърнати в компост и биогаз, използван за производство на електроенергия.

През 2015 г. BILLA стана първата и единствена голяма търговска верига, която стартира директно сътрудничество с общинското предприятие, като този съвместен проект е изключителен за България. Проектът е дългосрочен, като целта е до няколко години неговият обхват да бъде разширен, така че да се реализира на територията на цялата страна. Това би било възможно, ако дотогава бъде изградена подходяща инфраструктура.

„В началото на 2015 г. си поставихме за цел да оползотворим през годината около 30% от общото количество биоразградими отпадъци – това вече е факт. Целим не просто да намалим въглеродните емисии, които генерираме, а да стимулираме отговорно отношение към използването на природните ресурси. Стремим се да оставим възможно най-малък отпечатък върху околната среда и да направим бизнеса си още по-устойчив“, коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Над 1000 служители на BILLA са преминали през специален инструктаж и ефективно обучение как да отделят биоразградимите отпадъци, които няколко пъти седмично се транспортират от всички BILLA магазини в София до инсталацията „Хан Богров“.


С този проект BILLA допринася за получаването на компост и биогаз в инсталациите на столичното предприятие, което годишно произвежда над 5 млн. киловат часа електроенергия, получени от около 20 000 тона биоотпадъци.

REWE International е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с козметични и хранителни продукти и е един от най-големите работодатели в страната. В Австрия и в други страни броят на служителите на REWE International възлиза на 76 200, наети в около 3600 магазина. През 2014 г. общият оборот на компанията нарасна на 13,02 млрд. евро.

Компанията е част от немската REWE Груп, един от европейските лидери в търговията и туризма. В момента за REWE Груп работят 330 000 служители в около 15 000 магазина в 12 европейски страни, осигурявайки оборот от около 51,1 млрд. евро.

От своята централа във Винер Нойдорф, Австрия, REWE International управлява търговските фирми BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG в Австрия, както и много собствени марки. Компанията е активна и в туристическия бранш чрез BILLA Reisen, JAHN REISEN, MERKUR Ihr Urlaub и PENNY Reisen. В същото време REWE International развива успешен бизнес и в сегмента на супермаркетите в седем страни от Централна и Източна Европа: България, Хърватия, Чехия, Румъния, Русия, Словакия и Украйна.

BILLA България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. В класацията на в. „Капитал“ – „Най-големите 100 български компании“, BILLA България е сред първите 30. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

Според независимо проучване от швейцарската организация ICERTIAS българските потребители са определили BILLA България като водеща в категориите „Символ за най-високо качество“, „Верига за продажби на дребно“, „Международна верига за продажби на дребно“.

На Европейските Бизнес Награди компанията е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“.

Веригата е представена в 35 града в страната с 98 магазина. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

BILLA въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja!Natuеrlich.

Компанията успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с местни производители в рамките на различни програми за развитие на регионите.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.6891