Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

Вземи в gLOG
20 Януари 16, 17:16 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Българските жени учени имат по-малко от месец, за да се включат в надпреварата за 3 стипендии от по 5000 евро
Остават по-малко от 30 дни до крайния срок, в който българските жени в науката ще могат да подадат своите документи за кандидатстване за трите стипендии по 5000 евро, осигурени за шеста поредна година от Националната програма „За жените в науката“.
Остават по-малко от 30 дни до крайния срок, в който българските жени в науката ще могат да подадат своите документи за кандидатстване за трите стипендии по 5000 евро, осигурени за шеста поредна година от Националната програма „За жените в науката“. Целта на програмата е чрез стипендиите да подпомогне изследователската работа на младите жени учени в България и да ги поощри да продължат своята академична кариера.

Дамите ще могат да подадат заявленията си до 15 февруари 2016 г. по пощата до Националната комисия за ЮНЕСКО в България или на следните имейл адреси: 
Lubov.DRAGANOVA@mfa.bg и Kalina.KOSTADINOVA@mfa.bg.

В стипендиантската програма за 2016 г. могат да участват жени от цяла България. Необходимо е те да бъдат на възраст до 35 години, да са докторанти или вече да са защитили докторска степен и да се занимават с изследвания в сферата на естествените науки.

Проектите, с които учените ще кандидатстват, ще се оценяват от жури, състоящо се от доказани в различните научни области специалисти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и представители на партньорите в проекта. Стипендиантите за 2016 г. ще бъдат обявени на церемония, която ще се състои през 2016 г. в София.

Подробна информация за програмата, както и изискванията и формулярите за кандидатстване са достъпни на
www.zajenitevnaukata.bg. Партньори на програмата са Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Националната комисия за ЮНЕСКО в България и L'Oreal България.


За глобалната програма „За жените в науката“
L’Oreal-UNESCO „За жените в науката“ е единствената глобална програма, създадена, за да подпомогне и насърчи жените да допринесат за развитието на науката в света. Програмата съществува от 1998 г., когато L'Oréal и ЮНЕСКО учредяват наградите „За жените в науката“, които всяка година отличават пет водещи жени изследователки в света. Партньорството „За жените в науката“ създава и глобална мрежа от Международна, Регионална и Национална стипендиантска програма, за да подкрепи младите жени, които са бъдещето на науката.

facebook.com/forwomeninscience/     youtube.com/forwomeninscience/    twitter.com/4womeninscience

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.2578