Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

Вземи в gLOG
22 Януари 16, 09:43 / Автор: а Висше училище по мениджмънт
България vs. Румъния в start-up битката на годината
Над 20 отбора от България и Румъния се борят за голямата награда в start-up състезанието „VUM – Visionary Unique Minds“ (ВУМ – Вдъхновяващ Уникален Младеж). Състезанието се организира от Висше училище по мениджмънт (ВУМ), гр. Варна, и е насочено към амбициозни младежи, с интереси в предприемачеството и иновативните продукти.
Над 20 отбора от България и Румъния се борят за голямата награда в start-up състезанието „VUM – Visionary Unique Minds“ (ВУМ – Вдъхновяващ Уникален Младеж). Състезанието се организира от Висше училище по мениджмънт (ВУМ), гр. Варна, и е насочено към амбициозни младежи, с интереси в предприемачеството и иновативните продукти. Водещи бизнес и маркетинг специалисти помагат на участниците да развият и представят идеите си. Победителите ще получат стипендия за обучение във ВУМ в размер на 1000 евро, възможност за участие в менторската програма за личностно развитие на университета и безплатни сесии по кариерно ориентиране.

Във „VUM – Visionary Unique Minds“ участват ученици от ХІ и ХІІ клас и младежи, завършили средно образование през последните три години. Българските участници са от Нова Загора, Варна, Пловдив, Добрич и др. Благодарение на разпознаваемостта на ВУМ в чужбина, и по-специално в Румъния, състезанието привлече интереса и на 9 отбора от северната ни съседка. Всеки отбор се състои от максимум 4-ма участници.

Отборите вече са разработили уникални идея и план, по който да я развият и осъществят в бъдеще. Сред най-интересните проекти са иновативен хотел за обучение и грижи за кучета, интернет платформа „Подобри“, даваща възможност на потребителите да опишат и локализират проблеми от всякакво естество, хладилни вендинг автомати за здравословна храна и др.

За да се класират на финала на състезанието, се изисква отборите да покрият различни цели и да докажат, че идеята им е иновативна и успешна. Видеопрезентацията на проекта трябва да привлече максимален брой гледания и харесвания в Youtube и последователи в Twitter. Освен това, участниците трябва да създадат и група на продукта си в LinkedIn. Екип от професионалисти в различни области и доказани предприемачи, с които ВУМ работи, помага на отборите да разработят идеите си по най-добрия начин и да ги подобрят за българския пазар. ВУМ е осигурил и онлайн маркетинг ментори, които напътстват отборите как да промотират идеите си в най-популярните социални мрежи и start-up платформи, за да привлекат инвеститори.

Надпреварата България vs. Румъния е силно оспорвана, а победителят ще стане ясен в края на февруари. Тогава двата отбора, които са постигнали максимален резултат, ще представят идеите си на живо, а start-up специалисти ще определят победителя.

Състезанието „VUM – Visionary Unique Minds“ доказва за пореден път ангажираността на ВУМ да подготвя и подкрепя иновативното мислене и предприемаческите проекти и да дава шанс за развитие на млади таланти в бизнес сферата. Състезанието предоставя невероятна възможност на участниците да научат как да развият идея, да получат обратна връзка от доказани специалисти, да презентират идеята си пред потенциални инвеститори и така да спечелят възможност за качествено образование в България.


За Висше училище по мениджмънт:
Висше училище по мениджмънт е международно бизнес училище с основен корпус в гр. Варна и учебни центрове в София и Добрич. Студенти от над 40 страни получават отлично образование в специалностите Бизнес и маркетинг, ИТ, Туризъм и хотелиерски мениджмънт, Гастрономия и кулинарни изкуства. ВУМ е популярен с развитата си научна дейност и с множеството публикации на преподавателите си в авторитетни международни издания. Университетът е едно от малкото места в страната, където студентите изучават международен бизнес в международна среда. Дипломиралите се студенти получават две дипломи – българска от ВУМ и британска от престижния Университет „Кардиф Метрополитън“.

Допълнителна информация може да откриете на Facebook страницата на ВУМ.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1026