Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Търговия

Вземи в gLOG
05 Февруари 16, 11:12 / Автор: Maxima Group
Оборотът на веригата магазини T-Market нарасна с 10,4%
През 2015 г. оборотът на Maxima България, която управлява 48 магазина T-Market и миналата година отпразнува десет години дейност в България, достигна 72,4 млн. евро (без ДДС). Това е ръст от 10,4% в сравнение с резултатите за 2014 г.
През 2015 г. оборотът на Maxima България, която управлява 48 магазина T-Market и миналата година отпразнува десет години дейност в България, достигна 72,4 млн. евро (без ДДС). Това е ръст от 10,4% в сравнение с резултатите за 2014 г.

Maxima Grupe
международната група от ритейл компании, сред които е и Maxima България, инвестира 2,3 млн. евро в страната ни в 4 нови магазина и в основен ремонт на вече съществуващ магазин.

Нарастващият оборот на компанията показва, че форматът на магазините T-Market, ценовите им предложения, качеството и асортиментът им се ценят високо от потребителите. За 2016 г. са планирани последващо развитие на компанията и повишаване на нейната оперативна ефективност.

Maxima България функционира като част от международната Maxima Grupe. През 2015 г. консолидираният оборот на Групата достигна 2,677 млрд. евро (без ДДС). В сравнение с 2014 г. оборотът е нараснал с 3,6%. Всички компании на Групата, работещи в пет страни – България, Литва, Латвия, Естония и Полша, отчитат ръст в оборотите си.

Компаниите на Maxima Grupe в петте държави разшириха по-активно и мрежата си от магазини в сравнение с минали години. През 2015 г. бяха отворени общо 25 нови магазина, а 16 други бяха обновени. Годишните инвестиции за развитие и подкрепа на бизнеса са в размер на 75,2 млн. евро, а в края на годината в компаниите на Групата работят над 31 000 служители.

„Последователното прилагане на бизнес стратегията на Maxima доведе до стабилен ръст в резултатите на всички компании на Групата. Подобряващата се икономика и положителната оценка на личните финанси повишиха потреблението и съответно и нашите продажби. Рационалното поведение на купувачите се превърна в норма, поради което днес вече не е достатъчно предлагането на ниски цени и ценови промоции. Сега потребителят търси добър баланс между цена и качество, пресни продукти, подходяща продуктова гама и бързо обслужване. Смятам, че задоволяването на потребителските нужди чрез предоставяне на клиентите на това, от което те се нуждаят, е основата на доброто представяне на нашата Група“, каза Неринга Янавичиуте, генерален директор на Maxima Grupe.

Относно отделните компании г-жа Янавичиуте открои Естония. Почти половината от инвестициите на Maxima Grupe за миналата година, които компанията вложи в развитие и подкрепа на бизнеса – или 35,8 млн. евро – бяха за Естония. В резултат там беше открит логистичен център с площ 45 000 кв.м, който е един от най-модерните в страната, бяха отворени и няколко магазина от голям формат.

За четвърта поредна година Maxima Eesti се открои с най-голям ръст в оборота сред балтийските държави. През 2015 г. оборотът на компанията достигна 440,8 млн. евро (без ДДС), което е с 9,7% повече в сравнение с предишните години. След откриването на новия логистичен център, тази година основният фокус в Естония ще бъдат прегледът на цялата верига на доставки и повишаването на ефективността й.

С най-голям годишен оборот от Групата е Maxima LT – с 1,443 млрд. евро (без ДДС). Компанията отчита стабилен ръст и увеличаване на годишния оборот с 1,8%. Maxima LT се справи успешно с предизвикателството от въвеждането на еврото и обърна максимално внимание на повишаването на конкурентоспособността си чрез намаляване на цените на стоките. През 2016 г. компанията ще се фокусира върху бизнес развитието и ще отдели над 55 млн. евро за инвестиции в тази посока.

Резултатите на Maxima Латвия са отражение на общата тенденция за икономически растеж в страната. Оборотът на компанията нарасна с 2,3% и достигна 676,1 млн. евро (без ДДС). Най-голям ръст на оборота – 7,1%, е регистриран в магазините с формат Maxima XX. Тази година компанията ще се фокусира главно върху повишаването на своята конкурентоспособност и подобряване на системата за качество на продуктите и услугите.

Оборотът на Aldik NOVA, компанията оперираща в Полша, достигна 44,8 млн. евро (без ДДС) през 2015 г. В сравнение с 2014 г. това е увеличение с 18,9%. Aldik NOVA се фокусираха главно върху откриването на нови магазини и обновяването на съществуващите. Потребителите в Полша оценяват положително обновените магазини на Aldik и съответно техният оборот отбелязва увеличение с 20%.  През 2015 г. Maxima Grupe инвестира 8,2 млн. евро в Полша. Приоритет за 2016 г. в Полша остава развитието на бизнеса.

Г-жа Янавичиуте подчерта, че задачите пред всички компании на Групата за 2016 г. ще бъдат повишаване на конкурентоспособността, подобряване на оперативната ефективност на бизнес процесите, повишаване на репутацията на компаниите, засилване на връзките с обществеността, повишаване на нивото на професионалните и управленски умения на служителите, както и изграждане на култура на труда, основана на корпоративните ценности.

Maxima Grupe е холдингова компания, основана през 2007 г., която управлява магазини за търговия на дребно в Литва, Латвия, Естония, Полша и България. Притежава общо 535 магазина от веригите Maxima X,  Maxima XX,  Maxima XXX, Aldik и T-Market, съответно: 233 магазина в Литва, 148 – в Латвия, 75 – в Естония, 48 – в България, и 31 – в Полша. Компаниите на Групата имат над 31 000 служители.

За Контакти:
maximagroup@abv.bg

Източник: Maxima Group

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1029