Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

09 Февруари 16, 10:26 / Автор: Crossroads Bulgaria
Наградиха победителите в международния проект MITE
ВУЗФ беше домакин и съорганизатор на Националната научна теоретична конференция, която се проведе на 4-ти и 5-ти февруари 2016г. в сградата на висшето училище. Конференцията е националният етап в рамките на Международния проект MITE (Methodology and Information Technologies in Education – Методика и информационни технологии в образованието).  Участие в нея взеха над 70 проекта, подготвени от  ученици и учители от цялата страна. Представените научни разработки бяха в различни тематични направления свързани с икономика и математика.

Научен ръководител на проекта и председател на журито бе проф. Сава Гроздев, а членове на журито проф. Румяна Нейкова, доц. Виржиния Желязкова, доц. Ирена Мишева, доц. Али Вейсел, доц. Румен Трифонов и гл. ас. д-р Станимир Андонов.

Като част от конференцията се проведе среща между ректора на ВУЗФ доц. Григорий Вазов, вицепрезидентът г-жа Детелина Смилкова, представители на различни професионални гимназии от Видин, Вършец, Враца, София, както и представители от МОН. Темата на срещата беше „ИМА ЛИ КРИЗА В ОБРАЗОВАНИЕТО И МОЖЕМ ЛИ ДА БЪДЕМ ВЗАИМНО ПОЛЕЗНИ?“. На нея присъстваха и различни партньори на ВУЗФ. На срещата се разискваха належащи проблеми в българското образования и как може да си съдействат университетите и училищата. По време на дългата и ползотворна дискусия участниците имаха и възможност да се запознаят отблизо с образователните програми на ВУЗФ, както и безплатните образователни инициативи, които предлага висшето заведение като Финансова грамотност, Академия за новите бизнес лидери ( 
academy.vuzf.bg), курсове за учители и ученици в ИТ сферата, както и Час по бизнес.

Веднага след това започна церемонията по награждаването, на която победителите във всяко направление получиха почетна диплома и награда. На международния етап от конкурса в Москва ще ни представляват два проекта, отличени с Голяма награда. Това са проектът „Учебно-тренировъчни фирми“  на Елена Кочева, Илияна Ботева, Мила Петкова от НФСГ, гр. София, в направление Предприемачество, с научен ръководител Магдалена Каменарова, и проектът „Числата на Каталан“ на седмокласниците от СМГ Маргарита Стефанова, Йоана Кичева и Алекс Цветанов, с  научен ръководител Ваня Данова.

Всички останали участници получиха грамоти за своите проекти. Сред тях са представители на ОМГ „Акад. Кирил Попов“, гр. Пловдив, МГ „Баба Тонка“, гр. Русе, ПМГ „Васил Друмев“, гр. Велико Търново, Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство, гр. Враца, Професионална гимназия по селско стопанство, гр. Исперих, Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров", гр. Видин, Национална търговска гимназия, гр. Пловдив и Старопрестолна гимназия по икономика, гр. Велико Търново.

Според председателя на журито и научен ръководител на проекта проф. Сава Гроздев, конференцията е едно добро начало по отношение на този род дейности, в които учители и ученици имат възможност да се докоснат до ВУЗФ. „Имаше качествени проекти, както и такива с пропуски, които получиха съвети от специалисти в съответните области“, допълни проф. Гроздев.

Международния конкурс за ученици, учители и студенти  MITE се осъществява в партньорство с:
- Висше училище по застраховане и финанси (София, България)
- Институт по математика и информатика при БАН (София, България)
- Академия за социално управление (Москва, Русия)
- Факултет по педагогическо образование при Московския държавен университет “М. Ломоносов” (Москва, Русия).

За Контакти:
press@crossroadsbulgaria.com

Източник:
crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1011