Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Информационни технологии

10 Февруари 16, 12:10 / Автор: Crossroads Bulgaria
Българската стартираща компания iGreet създава картички, които оживяват
Българската стартираща компания iGreet е на път да промени пазара на поздравителни картички и вече заинтересува някои от най-големите играчи в световен мащаб. Компанията е разработила картички от ново поколение, които на практика „оживяват“, ако бъдат гледани през екрана на телефон или таблет. За целта екипът използва технологията augmented reality („добавена реалност“), която позволява към реални обекти да бъдат добавяни виртуални изображения или аудио-визуална информация. Дизайните на картичките си iGreet изработва съвместно с български художници, като една от целите на компанията е да създаде, развие и подкрепи общност от талантливи млади дизайнери.

За да подарим подобна „жива“ картичка на наш близък, трябва само да закупим такава от уебсайта или от магазините в партньорската мрежа на компанията, както и да си свалим приложението iGreet, което е достъпно за двете най-популярни операционни системи за мобилни устройства - iOS и Android. След това остава само да насочим телефона с включено приложение към картичката и да се забавляваме. Освен картички, iGreet използва същия подход за създаването на „живи“ подложки за чаши, а в бъдеще планира да направи и други артикули с добавена реалност. За бизнес клиентите си, компанията предлага разработване на брандирани картички с персонализирани дизайн и съдържание, както и други услуги, свързани с имплементацията на добавена реалност. В перспектива целта на iGreet е да създаде цялостна платформа за Augmented Reality съдържание.

„Добавената реалност“ е иновативна концепция, която включва различни технологии за интегриране на виртуалното съдържание с реалния свят. Някои Augmented Reality приложения позволяват, например, насочвайки своя смартфон към даден магазин да видим на екрана различни продукти и промоции предлагани в него. Или пък да научим повече за историческа забележителност, гледайки я през камерата на телефона. Има различни начини за осъществяване на този ефект – чрез засичане на местоположението на телефона и посоката, в която е насочен (използвайки вградения GPS и дигитален компас) или чрез сканиране на определено изображение. В случая с картичките се използва вторият метод, което позволява към тях да бъдат добавени разнообразни анимации, ефекти, озвучаване и дори обикновени клипчета, създадени от потребителите с техните телефони.

„Augmented reality предоставя чудесна възможност да комбинираме традициите с иновациите и да предложим едно наистина ново изживяване на потребителите. Това създава много повече възможности за креативност, както и за персонализиране на посланието. Убеден съм, че именно подобни масово използвани продукти като поздравителните картички са най-подходящия начин да запознаем хората с потенциала на технологиите за добавена реалност“ - заяви Вичо Димитров, основател на iGreet.

Компанията е първата в света, която създава Augmented Reality картички със своя собствена технология за добавена реалност и към нея вече има интерес от страна на редица международни организации. iGreet си партнира с американската верига Walgreens, която разполага с над 8000 търговски обекта в САЩ и води преговори за сътрудничество с някои от най-големите производители на поздравителни картички в Германия, Австрия и Швейцария. Неотдавна списание Time включи iGreet в своята рубрика „Приложение на седмицата“, а през октомври 2015 г. компанията получи признание в Щатите, когато след представянето си на конференцията Mobile Photo Connect, iGreet се нареди сред приложенията, отличени с най-голям потенциал за развитие в статията на The Next Web. До момента стартиращата компания е получила финансиране от българския фонд за рискови инвестиции Eleven, както и от известния американски предприемач и инвеститор Тим Дрейпър.

За предстоящия Свети Валентин екипът на iGreet ще предложи голямо разнообразие от нови Augmented Reality картички, а съвсем скоро приключи и организираният от компанията конкурс за дизайн на любовна картичка. Повече информация е достъпна на уебсайта на iGreet 
http://www.igreet.co/

За Контакти:press@crossroadsbulgaria.com

Източник:
crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1115