Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
11 Февруари 16, 12:57 / Автор: Proximity Sofia за Samsung
Samsung Electronics показа последните си иновации в системите за професионална климатизация
София, 11 февруари 2016 г. – Samsung Electronics представи своите най-нови продукти в областта на климатичната техника пред партньори и клиенти на специално събитие, част от европейската обиколка на т.нар. Samsung Innovation Tour. Демонстрацията се проведе в 36-тонен камион, в който бяха представени касетъчният климатик 360 Cassette, DVM Chiller, следващо поколение VRF система - DVM S 30HP (kW) и новата система за централна климатизация мини VRF - DVM S Eco 14HP (kW).
София, 11 февруари 2016 г. – Samsung Electronics представи своите най-нови продукти в областта на климатичната техника пред партньори и клиенти на специално събитие, част от европейската обиколка на т.нар. Samsung Innovation Tour. Демонстрацията се проведе в 36-тонен камион, в който бяха представени касетъчният климатик 360 Cassette, DVM Chiller, следващо поколение VRF система - DVM S 30HP (kW) и новата система за централна климатизация мини VRF - DVM S Eco 14HP (kW).

„Новаторските продукти, които днес представихме, са следваща стъпка в сектора на климатичната техника и са изцяло ориентирани да отговорят на потребностите на нашите клиенти. Те подобряват енергийната ефективност и производителността и намаляват нужното пространство за инсталация, както и времето, необходимо за охлаждане“, заяви Христина Петрова, мениджър „Системи за професионална климатизация”, Samsung България.

Събитието се проведе в хотел „Новотел – София“ и в него се включиха представители на различни бизнеси, потенциални партньори и клиенти на компанията.

Samsung 360 Circular Cassette
Иновативният дизайн на 360 Cassette променя начина, по който касетъчните климатици разпръскват въздуха. Уникалният и революционен бустер вентилатор на 360 Cassette създава напълно хоризонтален въздушен поток и генерира няколко слоя охладен въздух. Кръгообразната въздушна вълна на Samsung контролира по-ефективно температурата в помещението и осигурява еднакво разпределение на въздуха - на 360 градуса. 3D разпръскването на въздушния поток осигурява приятно охлаждане без неприятното усещане за течение, познато от традиционните четирипътни модели, където има загуби на охладен въздух до 25%. В резултат на новия дизайн, скоростта на охлаждане и отопление на помещението е увеличена с 34%.

Климатичната касета може да се вгради както в тавана, така и да бъде монтирана в помещения, имащи тавани в индустриален стил, което позволява на модела да се съчетае с типа и подредбата на всяко помещение. За допълнително удобство 360 Cassette работи с дистанционно управление, което има отделен бутон за плавно охлаждане. Потребителите могат също да добавят Samsung Virus Doctor, който елиминира прахови частици, алергени, бактерии и вируси.

VRF система - Samsung DVM S 30HP
Решението DVM S 30HP комбинира вече познатия модел DVM S и изключителни иновации за по-добра производителност, ефективност и надеждност. Новата система предлага няколко революционни характеристики, които подобряват производителността, включително новия компресор Super Inverter Scroll. Инверторният компресор разполага с технология за впръскване на хладилен агент под формата на Flash (от англ. смес от течна и газова фаза) в компресора и оптимизирано местоположение на байпас клапана, чрез които отоплителният капацитет е увеличен с 29%.

Наличието на хибриден топлообменник увеличава топлообменната площ, а оптимизираният контрол върху хладилния агент увеличава ефективността с 10%. Новият овален дифузор подобрява пътя на въздушния поток и увеличава неговия дебит със 17%.

Системата за централна климатизация Samsung DVM S 30HP разполага с иновативна система за засичане на течове на хладилен агент, което я прави съвместима дори с най-стриктните изисквания и регулации. Когато системата регистрира теч, тя автоматично започва да събира хладилния агент и затваря всички клапани, за да го изолира в машината.

DVM S Eco 14HP
DVM S Eco 14HP е новата VRF система на Samsung с хоризонтално изпускане на отработения въздух, която е проектирана, за да предостави решение, включващо само едно външно тяло за жилищни и офис сгради.

Подобрената производителност на Samsung DVM S Eco 14HP означава, че VRF системата може да отговори на растящата нужда от специализирано единично външно тяло, което намалява разходите, породени от многократно по-високото натоварване и монтажа на допълнителни въздуховоди в многостайни приложения.

Иновативният дизайн на DVM S Eco 14HP включва надежден компресор Inverter Scroll и вълнообразно огънати ламели, които подобряват отоплението с 20% и въздухопотока с 10%, в сравнение със стандартните VRF решения от този клас.

DVM S Eco идва и компресор с повече конски сили (максимум 14 к. с.), което означава, че е нужна само една климатична система, за да се климатизира цяла жилищна или офис сграда. Новото решение може да покрие нуждите на цялата сграда, тъй като предлага тръбна мрежа с дължина до 160 метра и позволява инсталация на до 50 метра височина. Широчината на VRF системата е по-малка от метър (940 мм), което в съчетание с четиристранното тръбно разположение осигурява лесен монтаж.

Samsung DVM Chiller
Устройството DVM Chiller е мощна система, която съчетава въздухоохлаждаем чилър и система за централна климатизация с променлив дебит на хладилния агент.

Въздухоохлаждаемият водоохлаждащ термопомпен агрегат (чилър) е проектиран от Samsung така, че моделът да предложи по-висока енергийна ефективност и лесна употреба. По този начин, компанията отговаря на растящите нужди от ОВК системи с воден източник, особено след новите регулации на ЕС по отношение на флуорираните парникови газове.

Samsung DVM Chiller използва значително по-малко количество хладилен агент спрямо стандартните чилъри, което го прави съвместим не само с действащите регулации в ЕС, но и с изискванията за 35% по-малко хладилен агент, които ще влязат в сила през 2018 г.

Революционният чилър DVM на Samsung е снабден с първокласен инверторен безчетков правотоков (BLDC) електродвигател и технология за впръскване на хладилен агент в компресора, което осигурява над 75% капацитет за отопление при външна температура от -25°C и по-висока енергийна ефективност. DVM Chiller може да намали годишните разходи за експлоатация с между 40 и 50%, в сравнение с конвенционалните модели.

Моделът Samsung DVM Chiller разполага и с отлични възможности за отопление и едновременно с това осигурява студена вода чрез топлинен акумулатор за лед, който разполага с вградени сензори за измерване на температурата и налягането, които предпазват устройството от повреда при разширяването на леда.

За Контакти:Мартин Маев

Proximity Sofia за Samsung
Т: 02 865 11 38
@: 
martin.maev@proximitysofia.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1057