Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

Вземи в gLOG
15 Февруари 16, 17:27 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Кандидатствайте за стипендия по програмата „За жените в науката“ до края на февруари
Крайният срок за подаване на кандидатурите се удължава до 29.02.2016 г.
Срокът за участие в Националната стипендиантска програма „За жените в науката“ се удължава до 29 февруари 2016 г. Жени от цяла България на възраст до 35 години, които учат по докторски програми или вече имат докторска степен и се занимават с научни изследвания в сферата на естествените науки, могат да кандидатстват за стипендиите за 2016 г.

В рамките на шестото издание на програмата дамите ще се състезават за три стипендии от по 5000 евро, с които да реализират научните си проекти.  Стипендиите се отпускат всяка година с цел да насърчат талантливите млади жени да продължат развитието на научната си кариера и да подпомогнат изследователската си работа в България.

Желаещите да участват могат да изтеглят формуляра за кандидатстване от уебсайта на програмата
www.zajenitevnaukata.bg. Документите могат да се изпратят по пощата до Националната комисия за ЮНЕСКО в България или на следните имейл адреси: Lubov.DRAGANOVA@mfa.bg и Kalina.KOSTADINOVA@mfa.bg.

Кандидатурите ще се оценяват от високопрофесионално жури, което се състои от водещи специалисти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и представители на останалите партньори в проекта – Националната комисия за ЮНЕСКО в България и L'Oreal България. Кои дами ще бъдат наградени със стипендиите, ще стане ясно на официална церемония през 2016 г. в София.

Подробна информация за програмата, както и изискванията за кандидатстване са достъпни на
www.zajenitevnaukata.bg.

За глобалната програма „За жените в науката“
L’Oreal-UNESCO „За жените в науката“ е единствената глобална програма, създадена, за да подпомогне и насърчи жените да допринесат за развитието на науката в света. Програмата съществува от 1998 г., когато L'Oreal и ЮНЕСКО учредяват наградите „За жените в науката“, които всяка година отличават пет водещи жени изследователки в света. Партньорството „За жените в науката“ създава и глобална мрежа от Международна, Регионална и Национална стипендиантска програма, за да подкрепи младите жени, които са бъдещето на науката.

facebook.com/forwomeninscience/     youtube.com/forwomeninscience/    twitter.com/4womeninscience

Източник: M3 Communications Group, Inc.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1334