Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
17 Февруари 16, 10:32 / Автор: Proximity Sofia за Samsung
Samsung Electronics показа значими иновации за по-интелигентен живот по време на European Forum 2016
Монако – 16 февруари 2016 г. - По време събитието Samsung European Forum 2016, което се проведе в Монако, Samsung Electronics показа нови и иновативни технологии, които ще допринесат за позитивна промяна във всекидневието на потребителите. Компанията демонстрира своя фокус върху умния и свързан начин на живот в Европа и в същото време представи динамична линия от нови продукти, които ще бъдат пуснати на пазара през тази година. Сред представените продукти са извити SUHD телевизори с квантови точки и без рамки на дисплея; новите версии на Gear S2 Classic в розово злато и платина; интелигентно проектираната перална машина Samsung AddWash; свързаният с интернет хладилник Family Hub и ново поколение кухненски електроуреди; и 2 в 1 таблетът с операционна система Windows 10 - Galaxy TabPro S.
Монако – 16 февруари 2016 г. - По време събитието Samsung European Forum 2016, което се проведе в Монако, Samsung Electronics показа нови и иновативни технологии, които ще допринесат за позитивна промяна във всекидневието на потребителите. Компанията демонстрира своя фокус върху умния и свързан начин на живот в Европа и в същото време представи динамична линия от нови продукти, които ще бъдат пуснати на пазара през тази година. Сред представените продукти са извити SUHD телевизори с квантови точки и без рамки на дисплея; новите версии на Gear S2 Classic в розово злато и платина; интелигентно проектираната перална машина Samsung AddWash; свързаният с интернет хладилник Family Hub и ново поколение кухненски електроуреди; и 2 в 1 таблетът с операционна система Windows 10 - Galaxy TabPro S.

„Samsung непрекъснато работи, за да предостави на хората възможност за по-добър начин на живот и тази година ние правим още една голяма стъпка напред с нашето разнообразно портфолио от свързани с мрежата продукти и услуги,“ каза Дейвид Лоус, главен директор „Маркетинг“, Samsung Europe. „Ние ще продължим да подобряваме и променяме всекидневието на потребителите като се вслушваме и предугаждаме техните нужди, за да им предложим продукти и услуги, които създават значителен прогрес, обогатявайки техния начин на живот.“

Събитието European Forum се провежда малко след изключително успешното участие на Samsung на Consumer Electronics Show (CES) през януари 2016 г. По време на CES марката спечели невероятното количество от 80 награди, включително наградата „Най-добра иновация“ при телевизорите.

Нов стандарт за аудиовизуално преживяване
Samsung представи своята впечатляваща нова продуктова линия от SUHD телевизори, които предлагат безпрецедентно качество на картината с дисплеи с квантови точки. Първият в света извит телевизор без рамка около дисплея, който е красив независимо, от кой ъгъл го гледате, осигурява най-умното потребителско изживяване. Моделът дава достъп на потребителите до цялото им съдържание от едно място. SUHD телевизорите на Samsung от 2016 г. са първите в света модели, за чиято направа не е използван кадмий, използват 10-битови дисплеи с квантови точки и предлагат най-реалната картина с зашеметяваща яркост, невероятен контраст и точни цветове.

Новата гама осигурява първокласно HDR (висок динамичен обхват) преживяване с минимум 1000 нита яркост при високите контрасти между светли и тъмни изображения. Новата технология Ultra Black значително намалява отразяването на светлината и допълнително подобрява качеството на картината.

Новите Smart телевизори на марката използва операционната система Tizen, която прави лесно за потребителите да откриват и да се забавляват с любимото си съдържание и услуги – от телевизионни програми и филми до игри, всички от които са събрани на едно място – в новия Smart Hub. Необходимостта от използването на няколко дистанционни също е премахната. Умните телевизори на Samsung автоматично разпознават вида конзола, Blu-ray плейъра, системата за домашно кино и другите устройства, с които са включени.

Samsung ще пусне на пазара в Европа новата си гама телевизори от серията 7000 до първокласната серия 9000, през пролетта на тази година.

Компанията показа и първия UHD Blu-ray плейър - HDR съвместимият UBD-K8500, който предлага четири пъти по-висока резолюция и 64 пъти по-голяма цветова гама спрямо традиционните Blu-ray плейъри. UBD-K8500 разполага с технология, която подобрява качеството на картината от Blu-ray, DVD и CD дискове. Ultra HD Blu-ray плейърът ще бъде наличен в Европа от месец март и всяко устройство ще идва с филма на Fox Home Entertainment „Марсианецът“ с участието на Мат Деймън в главната роля.

Samsung представи и най-новото си допълнение към своята гама аудио продукти, включително саундбара HW-K950, който е първият на компанията с Dolby Atmos® и първият в индустрията с два Dolby Atmos® безжични високоговорители. Пълният пакет HW-K950 осигурява невероятен 5.1.4-канален звук.

С пускането на пазара на мониторите CF591 и CF390 Samsung продължава да усъвършенства своя водещ дизайн при извитите монитори и да предлага по-добра картина и повече комфорт. Двата монитора имат най-голямата извивка в момента от 1800R, която съответства точно на формата на човешкото око и по този начин се осигурява по-приятно потребителско изживяване.

Интелигентни дигитални електроуреди от ново поколение, които трансформират дома
Лидерската пазарна позиция при дигиталните електроуреди на Samsung се затвърждава с пускането на пазара на умни и практични иновации, които могат да окажат сериозно влияние върху начина, по които извършваме домашните задължения.

Пералната машина с предно зареждане AddWash разполага с малка вратичка, разположена върху основната врата на пералнята. Пералната осигурява на потребителите лесен начин да добавят някоя забравена дреха или повече перилен препарат, докато машината работи, без да се налага да източват водата, за да отворят основната врата.

Пералнята е оборудвана с набор от смарт функции, съвместими със смартфони с Android и iOS. Така е не само лесно да следите изпиращата програма, но и можете да получавате съобщение на смартфона си преди началото на нов изпиращ цикъл, ако например искате да добавите няколко дрехи от деликатни материи или дрехи, подходящи само за ръчно пране, към края на изпиращия цикъл.

Новият модел AddWash съчетава много от иновативните технологии на Samsung, за да спести възможно най-много време и да предостави максимална производителност. Благодарение на функцията SuperSpeed на Samsung нормалната изпираща програма приключва за по-малко от час, без да се намалява производителността на пералнята. Пералнята AddWash ще бъде пусната в Европа от този месец.

Samsung използва своето събитие European Forum, за да обяви, че един от най-уважаваните кулинари във Великобритания, чийто ресторант е носител на две звезди от справочника „Мишлен”, шеф Майкъл Рукс-младши, се превърна в осмия член на престижния Club des Chefs. Майкъл Рукс-младши от ресторанта „Le Gavroche and Roux“ е познат във Великобритания като популярна фигура от малкия екран. Той участва като член на журито и водещ на риалити шоуто на BBC Masterchef.

Samsung също обяви разширяването на своята продуктова гама от прахосмукачки роботи с модела POWERbot Turbo Wi-Fi. Той предлага 70 пъти по-мощно засмукване спрямо моделите на водещ производител на прахосмукачки роботи¹. Роботът разполага и със система Cyclone Force, която използва силни центробежни сили, за да събира и разделя мръсотия и твърди частици във външно отделение, като по този начин намалява запушването на филтъра и поддържа оптимална сила на засмукване.

Моделът е снабден със Smart Control Wi-Fi свързаност и позволява на потребителите да контролират движението на робота от разстояние чрез смартфон. Функцията Select & Go™ създава виртуална карта на целия дом, достъпна от приложение на вашия смартфон, като всяка стая може да има отделно име. Функцията позволява на потребителите да изберат конкретни зони или стаи в дома, които се нуждаят от почистване. Потребителите трябва само да изберат стаята и прахосмукачката робот ще я почисти. Благодарение на модерните системи за дигитално картиране, роботите на Samsung могат буквално да „виждат“ своя път в дома и така предлагат изключително почистване без никакво усилие от страна на потребителите.

Значима иновация, която беше представена по време на European Forum 2016 е и новият хладилник Family Hub, който представлява изцяло дигитален хъб, в който се събират и записват всички домашни задължения. Всички съобщения се записват и показват на 21,5-инчов Full HD LCD дисплей, който е разположен в горната част на дясната врата на хладилника. Дисплеят на практика служи като команден център на дигиталното семейство.

Основни функции на Family Hub:

 - По-добро управление на хранителните продукти: трите камери, които са разположени в хладилника и правят снимка всеки път щом вратата се затвори. Потребителите могат да разглеждат снимките по всяко време от своя смартфон.

 - Семеен комуникационен център: хладилникът Family Hub позволява на всички членове на семейството да качват, споделят и променят графици, снимки, рисунки и бележки – и всичко това се извършва бързо и лесно, директно от сензорния екран на хладилника или от смартфон.

 - Свързано забавление: хладилникът Family Hub е перфектно проектиран, за да забавлява както членовете на семейството, така приятелите. Той предлага възможности за стрийминг на музика от вградените високоговорители или от безжични Bluetooth високоговорители. Family Hub позволява дори гледането на телевизия директно от екрана на хладилника – много полезна функция, ако приготвяте вечеря по време на любимия ви сериал или футболна среща.

Нов стандарт при мобилната продуктивност и носимите технологии
По време на European Forum 2016, Samsung показа и новия Gear S2 Classic във версии от 18 карата розово злато и платина. С цел да увеличи възможностите за персонализация, Samsung разшири линията си каишки и теми на екрана на часовниците от серията Gear S2. Компанията е работила съвместно с водещи дизайнери като Коломбо, за създаването на нова луксозна каишка. Освен това вече се предлагат нови и креативни теми на часовника включително с герои от „Фъстъчета: Филмът“ и теми създадени от Кийт Харинг, Жан-Мишел Баския, Jeremyville и Бъртън Морис.

Освен това Gear S2 ще бъде съвместим с устройствата под iOS, за да се увеличи достъпността за мобилните потребители.

Samsung демонстрира възможностите и на таблета Galaxy TabPro S, който комбинира първокласна технология и операционна система Microsoft Windows 10, за да се превърне в най-тънкия и лек 2 в 1 таблет на пазара. Моделът предлага всички популярни функции както на таблет, така и на лаптоп. Това дава достъп на потребителите до напълно функционален компютър под формата на таблет за възможно най-продуктивното мобилно преживяване.

Galaxy TabPro S има тънък и лек форм фактор, който е предназначен за лесно пренасяне през целия ден – от забавление в дома до работа в офиса. Клавиатурата в пълен размер подобрява комфорта, а гъвкавите панти позволяват две степени на наклон на дисплея за перфектна видимост при всички условия.

Galaxy TabPro използва най-доброто от технологиите на Samsung и възможностите на Windows OS. Таблетът е първият със Super AMOLED дисплей със операционна система Windows и предлага функции като бързо зареждане и 10,5 часа работа с едно зареждане на батерията. За по-висока продуктивност, Galaxy TabPro S е снабден с Multiport адаптер и предлага отлична съвместимост.

Samsung e топ марка в Европа
Миналата година, Samsung беше обявен за втората най-ценна марка в света, според резултатите на водещата независима компания за оценка на стойността на марките -  Brand Finance. Компанията също беше поставена сред първите 10 Superbrand (супермарки) в категорията Business Superbrands 2015. Samsung започва своята 34 година, откакто марката работи в Европа и тя планира да продължи да инвестира в европейския дизайн и производство, за да създава нови работни места.

Samsung продължава да се стреми да създава първокласна сила на марката, като предлага по-персонализирано преживяване за своите клиенти както преди, така и след покупката. Samsung ще продължи своето развитие заедно с променящите се нужди на потребителите.
За Контакти:Мартин Маев
Proximity Sofia за Samsung
T: 02/ 865 11 38
@: 
martin.maev@proximitysofia.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4842