Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

Вземи в gLOG
17 Февруари 16, 13:02 / Автор: Фондация „Екоцентрик”
Националният конкурс „Влез в час с уроците на природата“ продължава до 29 февруари
Националният конкурс „Влез в час с уроците на природата“ на „Златен орех“, първата в България мрежа за неформално образование за устойчиво развитие, продължава да приема участници до 29 февруари 2016. Конкурсът се радва на голям интерес от цяла България и желанието на организаторите от „Златен орех” е да дадат възможност на повече участници да се включат със своите идеи за образование за устойчиво развитие. Категориите са ученици, учители, нестопански организации и представители на социално отговорния бизнес.
Националният конкурс „Влез в час с уроците на природата“ на „Златен орех“, първата в България мрежа за неформално образование за устойчиво развитие, продължава да приема участници до 29 февруари 2016. Конкурсът се радва на голям интерес от цяла България и желанието на организаторите от „Златен орех” е да дадат възможност на повече участници да се включат със своите идеи за образование за устойчиво развитие. Акцент е опазването на околната среда и ролята на човека, като фокусът е върху образователни иновации и интересни извънучилищни занимания. Категориите са ученици, учители, нестопански организации и представители на социално отговорния бизнес. За пълни условия за участие, приключенските награди и подробна информация, моля вижте http://zlatenoreh.net/article/NACIONALEN-KONKURS-%E2%80%9EVLEZ-V-ChAS-S-UROCITE-NA-PRIRODATA%E2%80%9C-252.html.

Какво е „Златен орех”?
„Златен орех” е мрежа от организации в България, които работят и предлагат услуги в сферата на образованието за устойчиво развитие, осъществявано чрез методите на неформалното образование. Тя е отворена за всички съмишленици на идеята за учене през целия живот - нестопанска организация или бизнес, учител или учащ, местна общност или медия, образователна или друга държавна институция – които търсят или провеждат обучения с такава насоченост. Всички заинтересовани страни ще могат да кандидатстват на 
zlatenoreh.net и да се присъединят към мрежата от пролетта на 2016 година.

„Влез в час с уроците на природата“ е инициатива от „Платформа за популяризиране и качество на образованието за устойчиво развитие”, проект на седем нестопански организации - Фондация „Екоцентрик”, Фондация „ЕкоОбщност“, Сдружение „Клуб приятели на Природен парк „Врачански Балкан”, Сдружение „Екомисия 21 век“, Сдружение ГЕУМ, Сдружение „Зелени Балкани“ и Народно Читалище „Бъдеще сега 2006”. Проектът стартира преди точно една година, мотивиран от необходимостта за стандартизиране на качеството на образованието за устойчиво развитие в България и от липсата на мрежа от организации в сферата, които ефективно да обменят опит и добри практики и да популяризират своите дейности.

Проектът „Платформа за популяризиране и качество на образованието за устойчиво развитие“ се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 - 2014г. 
www.ngogrants.bg

За Контакти:
alexandra@ecocentric-bg.org

Източник:
http://zlatenoreh.net/article/%E2%80%9EVLEZ-V-ChAS-S-UROCITE-NA-PRIRODATA%E2%80%9C-prodyljava-do-29-fevruari-267.html

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6262