Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Банки и финанси

18 Февруари 16, 13:24 / Автор: United Partners
Безконтактните трансакции надхвърлят 1 млрд. – европейците избират удобството
Впечатляващ растеж от 150% на годишна база на безконтактните трансакции с MasterCard и Maestro, като търговците и банките-издатели се възползват от възможностите. Можете да свалите приложението ни Mobile World Congress или да откриете пълен списък с новинарските съобщения на MasterCard от конференцията в Дигиталния ни преспакет. Следвайте ни @MasterCardEU или с хаштага #WhatsNext, за да се включите в разговора.
Eвропейците продължават да избират безконтактната технология при извършване на разплащания, като общият брой обработени трансакции на MasterCard и Maestro прехвърли границата от 1 милиард през 2015 г., което представлява увеличение от 150% спрямо 2014 г. В Европа вече средно 13% от трансакциите в магазина, обработвани от MasterCard, през четвъртото тримесечие на 2015 г. са безконтактни.

Новите данни разкриват, че броят на използваните карти, мобилни телефони или други устройства скача със 121%, а общата сума на  безконтактните трансакции с карти MasterCard и Maestro се повишава със 183% на годишна база. Данните също така показват, че броят на издадените на потребители безконтактни карти и устройства се е увеличил с 50% през 2015 г.

Резултатите са красноречиви и са в подкрепа на все по-положителните нагласи на потребителите към безконтактните плащания, които предлагат бързина и удобство и подобряват цялостното пазаруване.

Но това не са единствените фактори, движещи тази тенденция. Безконтактните плащания предлагат по-безопасна алтернатива на плащанията в брой, като предоставят на потребителите допълнителното предимство за сигурност – най-модерната многопластова защита. Повишената употреба води до по-добро познаване и по-голяма увереност в ползването; повече от две трети от потребителите вече вярват, че безконтактните технологии са също толкова безопасни или дори по-сигурни от традиционните форми на плащане.

Само в Европа има вече над 10 страни с повече от 5 милиона безконтактни карти или устройства в обращение във всяка. Те се приемат в 74 страни по целия свят, включително Естония и Исландия, които наскоро бяха добавени към безконтактната карта на Европа.

Търговците също последваха примера, като през 2015 г. показаха впечатляващ ръст от 72% в броя на обектите, в които се предлагат безконтактни плащания, в сравнение с 2014 г. Всъщност, по приблизителни изчисления на MasterCard, безконтактните карти или устройства MasterCard или Maestro вече могат да се използват в над 4 милиона търговски обекта по света.

Президентът на MasterCard Europe, Хавиер Перес, коментира: „Нарастването на употребата и приемането на безконтактните методи на плащане със сигурност е окуражаващо, но такива са и възможностите за търговците да извлекат изгода от тази тенденция. Според нови проучвания  в Европа около 48% от ежедневните покупки са на стойност под €25 и следователно обикновено в рамките на лимита за безконтактно плащане (в повечето страни е възможно при сума над €25 да допрете картата до четеца и да удостоверите плащането с ПИН код). В Нидерландия и Великобритания, този процент е дори по-висок – съответно 55% и 59%. С толкова много трансакции, попадащи в рамките на лимита за безконтактно плащане и след като потребителите доказват, че са отворени към използването на тази технология, търговците са в идеална позиция да предприемат действия и да се възползват от предимствата.“

Банките-издатели на карти също могат да извлекат ползи от тази тенденция в безконтактните методи на плащане. Анализът на данните от MasterCard показва, че възможностите за безконтактни плащания и добавената стойност, която носят, изкарват картите на преден план и водят до генериране на по-високи сметки. Увеличението на общата сума на трансакциите не се дължи само на по-високите сметки при безконтактно плащане, но също така и на значителното нарастване на общия брой на трансакциите.

Ръководителят на подразделението на MasterCard Europe за Централна и Източна Европа, Джордж Саймън, заключи: „С безконтактната технология, потребителите могат да се радват на бърз, сигурен и интелигентен начин за плащане на ежедневни покупки с всяка карта MasterCard или Maestro. Европейците наистина възприемат тази практика, като плащат безконтактно с MasterCard при все повече покупки, което от своя страна спомага за увеличаване на приходите на търговците и банките-издатели на карти. В цяла Централна и Източна Европа има ясни доказателства за това. В Чехия 77% (почти 4 от 5) от обработените от MasterCard трансакции в магазините са безконтактни през 2015 г. В Полша този процент е 55% (повече от половината), 40% в Унгария (4 от 10), 38% в Словакия (повече от 1 на 3).“

Всички данни, посочени в настоящото прессъобщение, са от хранилището за данни на MasterCard, освен ако не е посочено друго.

За Контакти:
nikol.breicheva@united-partners.com

Източник: United Partners

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.7908