Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

21 Февруари 16, 11:44 / Автор: Crossroads Bulgaria
ЛЮК ХЕЙСЕНС БЕШЕ УДОСТОЕН С ПОЧЕТНОТО ЗВАНИЕ “ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА” НА ВУЗФ
Събитието беше организирано съвместно от Висшето училище по застраховане и финанси и ДЗИ.
На 19 февруари 2016 г., в хотел „RIU Pravets Resort”, гр. Правец, се проведе тържествената церемония по присъждане на почетното звание “Доктор хонорис кауза” на ВУЗФ на г-н Люк Хейсенс, изпълнителен директор на KBC Bank & Insurance, член на Изпълнителния съвет на KBC Груп и председател на Надзорните съвети на ДЗИ и СИБАНК.
Събитието беше организирано съвместно от Висшето училище по застраховане и финанси и ДЗИ.
Церемонията беше открита от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов с думите: “За мен като ректор на ВУЗФ е чест, че в днешния ден висшето училище присъжда почетното звание “Доктор хонориз кауза” на един толкова голям ерудит и водещ европейски финансист - г-н Люк Хейсенс от KBC Груп. В качеството си на член на Надзорния съвет на ДЗИ, имам преки лични впечатления от личността на г-н Люк Хейсенс, от неговия безупречен професионализъм, изискан стил и управленско мислене”.
Доцент Вазов прочете и решението на академичния съвет за присъждане на почетното отличие за приноса на Люк Хейсенс в управлението и развитието на KBC Bank&Insurance и за създаването на съвместна магистърска програма на ВУЗФ и ДЗИ - “Иновации и бизнес процеси в застраховането”.
Ректорът на ВУЗФ представи професионалната биография на Люк Хейсенс, чието начало е поставено през 1977 г., когато се присъединява към Kredietbank N.V. Последователно заема постовете валутен търговец, представител на банката и управител на клоновете в Хонконг, Бахрейн, Лос Анжелис и Антверпен. През 1994 г. се издига до генерален мениджър на Kredietbank в Антверпен. След сливането на банката с ABB-Insurance и CERA (Centrale Raiffeisenkas) Bank и създаването на КBC Bank&Insurance
Holding през 1998 г., Хейсенс става старши генерален мениджър на KBC Bank през 2000 г. От 2011 г. е изпълнителен директор на KBC Bank&Insurance и член на Изпълнителния съвет на KBC Group. От 2014 г. е председател на Надзорните съвети на ДЗИ и на СИБАНК, дружества, които са част от KBC Груп.
Люк Хейсенс благодари на доц. Вазов и на целия академичен съвет на ВУЗФ за оказаната чест. В своето академично слово той представи “Банково-застрахователният модел на KBC”.
От името на ДЗИ поздравления за най-новия “доктор хонорис кауза” на ВУЗФ поднесоха г-н Коста Чолаков, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ДЗИ и г-н Петър Андронов, мениджър на КВС Груп за България, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на СИБАНК.
От името на академичния съвет на ВУЗФ поздравление поднесе зам.-ректорът по научна дейност и кариерно развитие проф. дпн Сава Гроздев.
На събитието присъстваха ръководствата на ВУЗФ, ДЗИ и СИБАНК, членове на академичния съвет на висшето училище, гости от централното управление на КBC Груп в Брюксел.
Люк Хейсенс е 7-мият носител на почетното звание “Доктор хонорис кауза” на ВУЗФ. Повече информация за всички досегашни носители на званието можете да откриете на http://www.vuzf.bg/?Template=INSsupporttt&LanguageID=1.

Източник: Crossroads Bulgaria

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1118