Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Благотворителност

22 Февруари 16, 11:38 / Автор: APRA Porter Novelli
КОКА-КОЛА ХБК БЪЛГАРИЯ ОСИГУРЯВА ТОПЪЛ ОБЯД ЗА 100 ДЕЦА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ ОТ ОБЛАСТИТЕ ВИДИН И ТЪРГОВИЩЕ ПО ПРОГРАМА НА БЧК ЗА УЧЕБНАТА 2016-2017 ГОДИНА
Средствата са осигурени от коледна благотворителна кампания на Coca-Cola и БЧК за осигуряване на топъл обяд в училище
Кока-Кола ХБК България ще осигури безплатна храна за 100 деца в неравностойно положение от областите Видин и Търговище по програмата „Топъл обяд“ на БЧК за учебната 2016-2017 година. Средствата са събрани от съвместната коледна благотворителна кампания на компанията и БЧК за осигуряване на безплатен обяд в училище за нуждаещи се деца. Целият оборот на пътуващия коледен магазин на Coca-Cola е дарен на Българския червен кръст.

Кампанията беше реализирана в рамките на коледна акция на Coca-Cola в 15 града в България, в периода от 28 ноември до 31 декември. Два коледни камиона на Coca-Cola обиколиха Видин, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Добрич, Варна, Бургас, Хасково, София, Пловдив, Стара Загора, Перник, Благоевград и Враца и донесоха коледна емоция на всички любители на марката. Камионите спираха на централни локации във всеки град и единият от тях се превръщаше в магазин – Coca-Cola кът за коледни чудеса. Продаваха се брандирани облекла, коледни играчки и разбира се, Coca-Cola.

Вече втора учебна година Кока-Кола ХБК България осигурява топъл обяд за 78 деца в неравностойно положение от Община Драгоман, Софийска област, по програмата „Топъл обяд“ на Българския червен кръст. С присъединяването на новите две области Видин и Търговище децата, изхранвани от компанията по програма Топъл обяд, стават общо 178.

Програмата „Топъл обяд” се реализира в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК, която обединява 24 компании от корпоративния сектор. Основната цел на програмата е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в училище. Благодарение на съвместните усилия на членовете на Партньорската мрежа за благотворителност, през учебната 2015/2016 година 1 650 деца от социално слаби семейства ще получават всеки учебен ден безплатна топла храна в училище на територията на 26 области в страната. Програмата „Топъл обяд“ стартира преди 11 години, до момента е осигурила топъл обяд на 11 200 деца. За повече информация посетете: 
http://www.redcross.bg/.

Кока-Кола ХБК България е най-големият производител на безалкохолни напитки в страната, който притежава изключителното право да бутилира продуктите на The Coca-Cola Company. Кока-Кола ХБК България стартира дейността си в България през 1992 г. Компанията е инвестирала над 500 млн. лева в българската икономика от създаването си досега. Централният офис се намира в София. Дружеството има два бутилиращи завода и 9 дистрибуционни центъра в цялата страна. Отговорен работодател на над 1000 души, за всяко от тези работни места КК ХБК България дава възможност за трудова заетост на още 8 физически и юридически лица, които получават законни доходи като партньори, доставчици и клиенти. Компанията е част от Coca-Cola Hellenic Group – една от най-големите бутилиращи компании на продуктите на The Coca-Cola Company в света и най-голямата в Европа.

За Контакти:
l.vasileva@apraagency.com

Източник: http://www.redcross.bg/.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1313