Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
23 Февруари 16, 11:47 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Български ИТ специалисти с топ услуга за защита на информация на Mobile World Congress в Барселона
Българските ИТ специалисти от pCloud представят своя криптографска услуга на световното изложение Mobile World Congress 2016.
Българските ИТ специалисти от pCloud представят своя криптографска услуга на световното изложение Mobile World Congress 2016.  Функционалността pCloud Crypto, разработена от българските експерти от швейцарската компания, стана една от сензациите на ежегодното технологично събитие. Услугата предоставя на потребителите максимална сигурност за файловете им в облака. pCloud Crypto се превърна в истинско предизвикателство за хакери от цял свят, които бяха поканени от компанията да се опитат да разбият защитата на криптирана папка. pCloud Crypto Challenge продължава, като към момента са направени 2789 хакерски опита, но успешните са 0.

„Защитата на файлове с pCloud Crypto е лесна, колкото поставянето на файлове в папка. Услугата гарантира дигитална неприкосновеност – криптираната информация е недостъпна дори и за администраторите на pCloud – посочи Тунио Зафер, изпълнителен директор на pCloud. – За екипа ни е изключителна радост да сме част от Mobile World Congress 2016. Вярваме, че това е голяма стъпка за българските ИТ специалисти и тяхното представяне пред света.“

pCloud Crypto се предлага като мобилно приложение за Android и iOS. Очаква се скоро компанията да представи и версия за Windows Phone. pCloud Crypto криптира информацията директно на мобилното устройство, гарантирайки максимална сигурност за файловете на потребителите.

Функционалностите на pCloud за мобилни приложения се различават от конкуренцията на пазара с възможност за достъп едновременно до криптирани и некриптирани файлове. Oпцията за използване на вграден аудио плеър е единствена по рода си в сферата на облачните услуги. Друго предимство на pCloud за мобилни устройства е липсата на ограничения за размера на файла, който потребителите желаят да качат. Благодарение на приложението потребителите могат да увеличат паметта на телефона си с 1ТВ облачно пространство.

Участието на мобилния конгрес е пореден успех за стартъп компанията, която преди седмица обяви иновативното си партньорство с мобилния оператор VIVACOM. Приложението VIVA pCloud дава достъп до 128 GB облачно пространство като част от плановете на телекома.

Швейцарската компания с българско ИТ ноу-хау е позната както в България, така и на пазарите в Азия, Америка, Бразилия, Европа и Турция, и привлече почти 4 млн. потребители за по-малко от 3 години.

За pCloud

pCloud е швейцарска компания, предоставяща решения за съхранение и споделяне на файлове в облака с възможности, които правят контрола над информацията по-лесен от всякога. Продуктите за крайни клиенти и за бизнеса са изцяло създадени от доказан екип български специалисти със забележителен принос в IT сферата. За по-малко от две години pCloud достигна ниво, конкурентно на световните лидери в бранша. pCloud може да се похвали с почти 4 млн. потребители от цял свят. Сред уникалните функционалности на компанията са pCloud Drive, pCloud Crypto, богатите възможности за споделяне на файлове чрез Upload и Download линкове, автоматично синхронизиране на файловете и много други.


Можете да свалите pCloud от App Store, Google Play и 
www.pcloud.com.
За повече информация относно pCloud, моля посетете 
www.pcloud.com.
За повече информация относно pCloud Crypto Challenge, моля посетете 
www.pcloud.com/challenge.

Източник: M3 Communications Group, Inc.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1022