Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

24 Февруари 16, 10:50 / Автор: Crossroads Bulgaria
Представиха българската система за умни домове She на Световния мобилен конгрес
Българската стартираща фирма Allterco Robotics се включи в тазгодишното издание на Световния мобилен конгрес в Барселона със своята система за домашна автоматизация She. Най-големият телеком форум в света се провежда от 22 до 24 февруари в Барселона и тази година ще събере над 90 000 участника, а акцентът на събитието е начинът, по който мобилните технологии променят нашите домове, автомобили, здравеопазването, разплащанията и други сфери от живота ни. В своя демонстрационен камион Allterco Robotics представи на посетителите на конгреса възможностите за мобилно управление на дома и домашните електроуреди посредством нейния интелигентен контролер She.

Системата на практика обединява устройство за мониторинг на физическите показатели в дома, 3G/Wi-Fi рутер и контролер за отдалечено управление на осветлението, отоплителните уреди, телевизорите и аудио системите, кафемашината, пералната машина, дори щорите и гаражните врати. She има собствена SIM карта за пренос на данни, както и мобилно приложение, чрез което можем да наблюдаваме и управляваме дома си от всяка точка на света.

She е част от бързо развиващия се нов ИТ подсегмент, наречен Internet of Things (Интернет на нещата, IoT), който включва добавянето на интелигентност и свързаност към все повече предмети от заобикалящия ни свят. Различни прогнози сочат, че през следващите няколко години броят на свързаните устройства многократно ще надвиши този на хората – абонати на мобилни мрежи.

„Домашната автоматизация заема централно място в новия Internet of Things сегмент, поради значението, което домовете ни имат в нашия живот. Създадохме She като завършено решение за интелигентен дом, което обхваща всички негови аспекти. То не само предоставя комфорт на обитателите му, а също така им спестява средства, грижи се за тяхното здраве и за сигурността на жилището. She се обучава бързо и с времето се съобразява все по-добре със специфичните навици на своя собственик. Това е достъпен лукс, защото с времето решението се изплаща многократно, спестявайки електроенергия и време на притежателите си“ - обяснява Димитър Димитров, основател на Allterco Robotics.

Посредством вградените си сензори за светлина, температура, влажност и чистота на въздуха She проследява различни важни за здравето показатели в дома и може да изпрати съобщение на обитателите му, ако бъдат превишени дадени параметри. Освен това системата контролира както физическия достъп до жилището, така и сигурността на всички свързани с нея крайни устройства. По този начин тя отговаря на едно от най-големите притеснения, свързани с навлизането на Internet of Things технологиите – това за тяхната сигурност.

Към момента She е сред малкото цялостни решения за интелигентен дом на пазара, което е и сред причините за големия интерес към българската компания по време на мобилния конгрес. В рамките на изложението екипът води преговори с редица международни оператори за предлагането на своята система в техните търговски мрежи. За операторите She е възможност както да разширят продажбите си на услуги за мобилен пренос на данни, така и да предложат повече добавена стойност на своите клиенти.

За Контакти:
press@crossroadsbulgaria.com

Източник:
crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1051