СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Търговия

26 Февруари 16, 11:01 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
BILLA отвори нов магазин в Пазарджик
BILLA България официално откри своя първи магазин за 2016 г. Магазинът се намира в гр. Пазарджик на адрес ул. „Георги Бенковски“ 12 и с него общият брой на магазините BILLA в страната става 99.

Новооткритият търговски обект е разположен на комуникативна и лесно достъпна локация в близост до центъра на града, а посетителите му ще могат да се възползват от удобна паркинг зона. Асортиментът на магазина е специално подбран така, че да отговаря на нуждите и изискванията на клиентите, които ще пазаруват в него.

Tопъл хляб, изпечен на всеки 30 минути, свежо и качествено месо от BILLA транжорна и пресни плодове и зеленчуци от градините на BILLA са само част от нещата, които очакват посетителите на новия магазин. Ще се предлагат и месни и безмесни грил специалитети, приготвени всеки ден от опитните грил майстори.

„Щастлив съм, че днес откриваме 99-ия си магазин в България. Винаги се стараем да предложим качествени стоки на достъпни цени. Ето защо и в този наш магазин ще предоставим на клиентите си всички възможни ценови предимства сред над 1000 ниски цени всеки месец“, коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Клиентите на новия супермаркет на ул. „Георги Бенковски“ 12 ще могат да се възползват от седмична акция с над 130 артикула на атрактивни цени; месечна BILLA Card Акция с над 600 артикула на промоционални цени; отстъпка на продукти срещу събрани точки; Гранде оферта от 25% намаление на различна група продукти всеки петък и събота с BILLA Card.

REWE International е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с козметични и хранителни продукти и е един от най-големите работодатели в страната. В Австрия и в други страни броят на служителите на REWE International възлиза на 76 200, наети в около 3600 магазина. През 2014 г. общият оборот на компанията нарасна на 13,02 млрд. евро.

Компанията е част от немската REWE Груп, един от европейските лидери в търговията и туризма. В момента за REWE Груп работят 330 000 служители в около 15 000 магазина в 12 европейски страни, осигурявайки оборот от около 51,1 млрд. евро.

От своята централа във Винер Нойдорф, Австрия, REWE International управлява търговските фирми BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG в Австрия, както и много собствени марки. Компанията е активна и в туристическия бранш чрез BILLA Reisen, JAHN REISEN, MERKUR Ihr Urlaub и PENNY Reisen. В същото време REWE International развива успешен бизнес и в сегмента на супермаркетите в седем страни от Централна и Източна Европа: България, Хърватия, Чехия, Румъния, Русия, Словакия и Украйна.

BILLA България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. В класацията на в. „Капитал“ – „Най-големите 100 български компании“, BILLA България е сред първите 30. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

На Европейските Бизнес Награди компанията е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“.

Веригата е представена в 35 града в страната с 99 магазина. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

BILLA въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja!Natuеrlich.

Компанията успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с местни производители в рамките на различни програми за развитие на регионите.

За Контакти:M3 Communications Group, Inc.

Източник: M3 Communications Group, Inc.