Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

Вземи в gLOG
26 Февруари 16, 11:04 / Автор: Фондация Be Creative
Стипендиантска програма TechARTnology или как Luxoft разкрива пред децата красивата страна на технологиите
През март започва TechARTnology - съвместен проект на Luxoft с Fusion Academy и фондация Be Creative. Проектът TechARTnology дава възможност на деца със творчески заложби от семейства с ниски доходи да се потопят в света на дигиталното изкуство. Luxoft ще осигури 10 стипендии за 4-месечно обучение в курс по Дигитални изкуства за деца на възраст 7-12 г. Курсът съчетава по най-добрия начин класическото и дигиталното рисуване и дава основи за анимация и програмиране. Това обучението подготвя децата за съвременни професии с насоченост към Графичен дизайн, Илюстрация и анимация, Програмиране, Индустриален дизайн, Интериорен дизайн, Ландшафт архитектура, Текстилен дизайн и др. Изследванията за креативност показват, че е препоръчително заложбите на децата да бъдат открити до 10-годишната им възраст. След това процесът е по-труден, защото творческите заложби започват да потъват в подсъзнанието. За стипендия могат да кандидатстват деца на възраст от 7 до 12 г. от семейства с месечен доход под 380 лв. на член от семейството. Обучението ще се проведе от 16 март до 30 юни 2016 г. Допълнителна информация за проекта TechARTnology и подробности за кандидатстването за стипендиите са са достъпни на адрес: http://becreative.bg/techartnology/
София, 25 февруари 2016 г. – Luxoft, водещ доставчик на иновативни IT решения за клиенти в цял свят, стартира съвместен проект с Fusion Academy и фондация Be Creative. Проектът TechARTnology дава възможност на деца със заложби и мотивация от семейства с ниски доходи да се потопят в света на дигиталното изкуство. Luxoft ще осигури 10 стипендии за 4-месечно обучение в специално разработен курс по Дигитални изкуства за деца на възраст 7-12 г. Курсът съчетава по най-добрия начин класическото и дигиталното рисуване и дава основи за анимация и програмиране.
„Непрестанно работим за подобряване на социалната среда във всички локации, където компанията е представена. В дейностите ни, насочени към общността, специален акцент поставяме върху образованието, а TechARTnology е стъпка тъкмо в тази посока. В рамките на курса децата ще имат възможността и за лични срещи с някои от нашите IT инженери.” –  заяви при старта на проекта Илияна Геошева, Маркетинг мениджър на Luxoft за България и Украйна.
TechARTnology дава един нов и различен поглед към дигитализацията. Чрез изкуството, което е изключително полезно за развитието на всяко дете, и чрез модерното му поднасяне с курс Дигитални изкуства, малчугани и родители ще открият полезната страна на технологиите.
Фокусът е върху разгръщането на креативност и пространствено мислене у децата, както и придобиване на знания и умения, които ще са им изключително полезни за развитие в определена професионална област. Курсът ги подготвя за съвременни професии насоченост към Графичен дизайн, Илюстрация и анимация, Програмиране, Индустриален дизайн, Интериорен дизайн, Ландшафт архитектура, Текстилен дизайн и др.
Изследванията за креативност показват, че е препоръчително заложбите на децата да бъдат открити и изявени до 10-годишната им възраст. След това процесът става по-труден, защото творческите заложби започват да потъват в подсъзнанието и върху тях се наслагват много други импулси от обкръжаващата среда.
„Силно изразени са дефицитите в масовата образователна система, свързани с цялостното развитие на децата и най-вече с развитието на креативно мислене и умения за комуникация. А именно тези умения са изключително необходими за по-нататъшно развитие и социална интеграция на децата. Често часовете по изкуства са неглижирани, а в специализираните училища по изкуства технологиите остават на заден план. Ние даваме на децата и двете – както досег с изкуството и развиване на тяхната креативност и знания, така и умения за работа с технологиите, които ще са им изключително необходими в бъдеще.” - пояснява Лъчезара Паскалева, основател на фондация Be Creative.
За стипендия за 4-месечно обучение могат да кандидатстват деца на възраст от 7 до 12 г. от семейства с месечен доход под 380 лв. на член от семейството. Обучението ще се проведе от 16  март до 30 юни 2016 г.
Допълнителна информация за курса и подробности за процеса на кандидатстване за стипендиите са достъпни на адрес: 
http://becreative.bg/techartnology/

За Контакти:
info@prpoint.bg
+359 (2) 943 87 04

Източник: http://becreative.bg/techartnology/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1028