Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Медии

Вземи в gLOG
27 Февруари 16, 09:32 / Автор: Надя Богданова
RR Media и SES Platform Services се сливат, като създават нова компания – световен лидер в предлагането на глобални медийни решения
Мюнхен, 26 февруари 2016 – SES Platform Services GmbH (SES PS), дъщерна компания, изцяло притежавана от SES S.A. (NYSE Euronext Paris и Luxembourg Stock Exchange: SESG), обяви днес сключването на споразумение, според което RR Media (NASDAQ: RRM), водещ доставчик на глобални дигитални медийни услуги за индустрията на телевизионните и радио разпространители, ще слее своите дейности с тези на SES PS, за да създаде нова компания – световен лидер в предлагането на глобални медийни решения.
Мюнхен, 26 февруари 2016 – SES Platform Services GmbH (SES PS), дъщерна компания, изцяло притежавана от SES S.A. (NYSE Euronext Paris и Luxembourg Stock Exchange: SESG), обяви днес сключването на споразумение, според което RR Media (NASDAQ: RRM), водещ доставчик на глобални дигитални медийни услуги за индустрията на телевизионните и радио разпространители, ще слее своите дейности с тези на SES PS, за да създаде нова компания – световен лидер в предлагането на глобални медийни решения.

SES ще заплати 13,291 долара за акция, за да придобие 100% собственост в RR Media. Сумата съответства на стойността на компанията от 242 милиона щатски долара, които ще бъдат осигурени от съществуващите финансови ресурси на групата. Придобиването на RR Media трябва да бъде одобрено от регулаторните органи, като процесът се очаква да приключи през второто или третото тримесечие на 2016 г.

RR Media осигурява гъвкави конвергентни цифрови медийни услуги на повече от 1000 медийни компании по света. Компанията управлява и доставя над 24 000 часа излъчвано съдържание дневно, над 4000 часа онлайн видео съдържание и „видео по заявка” и над 350 часа първокласни спортни събития и събития на живо, включително събития от световен мащаб като Супербоул и Световното първенство по футбол. RR Media осигурява покритие на над 95% от населението на планетата, като достига до зрителите на мултиплатформени телевизионни оператори и доставя съдържанието на над 100 платформи за видео по заявка, както и съдържание за онлайн видео и услуги директно до дома (DTH).

Чрез предлагането на пълна гама от цифрови медийни услуги, RR Media дава възможност за най-пълноценното потребителско изживяване, разширява обхвата на аудиторията и повишава възможностите за увеличаване на приходите на своите клиенти. Услугите, предлагани от компанията, обхващат четири основни области: глобална мрежа за разпространение на съдържание с оптимизирана комбинация от сателит, оптични кабели и интернет; услуги за управление и разпространение на съдържанието; управление и доставка на големи спортни и новинарски събития и събития на живо по целия свят; и други модерни онлайн видео услуги. Офертата отговоря на разнообразните нужди на някои от водещите световни медийни компании, разпространители и собственици на съдържание, включително BBC, Disney, Fox, IMG, ITV, MP Silva, NFL и Viacom. RR Media работи от четири главни медийни центъра (в Букурещ, Лондон, Пенсилвания и Тел Авив).

След приключване на сделката, RR Media и SES PS ще създадат нова компания, ненадминат световен лидер в доставянето на медийни услуги, която предлага пълни и подобрени услуги на своите клиенти. Със своята широка гама от иновативни видео и медийни решения, новата организация ще се фокусира върху предлагането на силно оптимизирани услуги за управление и разпространение на съдържание, които използват комбинираните мрежи на SES PS и RR Media, извличайки максимална полза от множеството сателитни позиции, както и от обширната оптична мрежа и интернет, с цел максимално разширяване на обхвата на аудиторията и увеличаване на възможностите за повишаване на приходи.

Вилфрид Урнер, главен изпълнителен директор на SES Platform Services, коментира: "RR Media е развила успешно способностите си ефективно да управлява и предоставя първокласно съдържание, като помага на своите клиенти да достигнат до световната аудитория чрез множество сателитни, кабелни, онлайн, мобилни и IPTV платформи. Към това SES, като най-голямата световна платформа за видео по обхват и брой на каналите, ще добави глобален мащаб и богатия опит от успешното развитие на SES PS в Европа."

Фердинанд Кайзер, председател на SES Platform Services, добави: "Това сливане е наистина вълнуващ момент и много важен етап от изпълнението на стратегията за диференциация на SES, фокусирана върху глобализацията, вертикализацията и модернизацията на индустрията. Включването на RR Media ускорява допълнително глобализацията на бизнеса с услуги на SES, създавайки световен лидер в доставката на видео и медийни услуги от ново поколение."

Ави Коен, главен изпълнителен директор на RR Media каза: "SES Platform Services е важен играч в индустрията с възможност да обслужва водещи клиенти. С обединяването на инфраструктурите и опита на двете компании, новото дружество ще има възможност да доставя иновативни решения за топ клиенти, за развиващите се пазари и глобалните клиенти. Стратегията за развитие на RR Media е фокусирана върху първокласните клиенти и разширяването на мащаба. И тази сделка постига тези две стратегически цели."




За SES
SES е водещият в света сателитен оператор с над 50 геостационарни сателита. Компанията осигурява сателитни комуникационни услуги на радио-и телевизионни оператори, доставчици на съдържание и интернет услуги, оператори на мобилни и фиксирани мрежи и на бизнес и държавни организации по целия свят.

SES означава трайно бизнес партньорство, високо качество и превъзходство в сателитната индустрия. Нашите локални екипи са разположени по целия свят и работят в тясно сътрудничество с нашите клиенти, за да отговорят на техните специфични нужди за честотна лента и други специфични изисквания.

SES има участие O3b Networks, сателитна мрежа от ново поколение, комбинираща сателитния обхват и скоростта на оптичната мрежа.

Допълнителна информация ще откриете на:  
www.ses.com


За Контакти:Надя Богданова

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1204