Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Енергетика

Вземи в gLOG
29 Февруари 16, 12:28 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
„Уестингхаус“ ЩЕ достави горивни касети, съвместими с реактори ввер-1000, за аец „тЕМЕЛИН“
„Уестингхаус Електрик Къмпани“ обяви, че компанията е избрана от CEZ (Република Чехия) да достави шест тестови горивни касети (LTA), които да се монтират в АЕЦ „Темелин“.
Днес „Уестингхаус Електрик Къмпани“ обяви, че компанията е избрана от CEZ (Република Чехия) да достави шест тестови горивни касети (LTA), които да се монтират в АЕЦ „Темелин“.

Подписаният договор е в съответствие със стандартите за лицензиране и развитие в отрасъла, касаещи внедряването на нов тип ядрено гориво в действащи реактори. АЕЦ „Темелин“ понастоящем работи с ядрено гориво с уникална конструкция. Поради тази причина, в рамките на две години ще се проведат внимателни тестове, които да докажат безопасната експлоатация на централата с използване на новото ядрено гориво и възможността за съвместна експлоатация на новия тип ядрено гориво с типа гориво, което в момента се използва в централата. Като световен лидер в доставките на ядрено гориво, „Уестингхаус“ има богат опит в реализирането на подобни програми за поетапен преход към експлоатация на ново гориво. Компанията очаква с нетърпение да работи съвместно с CEZ за стандартизиране и лицензиране на този нов продукт. Според условията на подписания договор, който ще се изпълнява от „Уестингхаус Електрик Швеция“, „Уестингхаус“ ще произведе тестовите горивни касети в своя завод във Вестерос, Швеция.

Както е посочено в Европейската стратегия за енергийна сигурност на Европейската комисия, приета през май 2014 г., „…е необходима диверсификация на доставчиците на горива за всички оператори на електроцентрали“. Взимайки предвид стратегията на Европейската комисия, старши вицепрезидентът на „Уестингкаус“ за отдел „Производство на ядрено гориво и елементи“ Хосе Еметерио Гутиерез заяви: „Решението на CEZ да стартира LTA програма за своята АЕЦ „Темелин“ е от изключително значение. То показва сериозното отношение на CEZ към предприемането на мерки за повишаване на сигурността на доставките и диверсифициране на източниците на ядрено гориво. Вярваме също така, че новоподписаният договор отразява убедеността на CEZ във високото качество, надеждността и конкурентните предимства на ядреното гориво за реактори с технология ВВЕР-1000, което се произвежда от „Уестингхаус“.“

Към настоящия момент в ЕС има 131 атомни електроцентрали, над 60% от които са базирани на технологии на „Уестингхаус“ (американски или европейски проекти). В пет държави (България, Чехия, Финландия, Унгария и Словакия) има в експлоатация ядрени реактори с руски проект (четири реактора от типа ВВЕР-1000 и четиринадесет от типа ВВЕР-440 ), които към настоящия момент са 100% зависими от доставките на ядрено гориво от Русия (в някои случаи тези реактори допринасят за 52% от генерираното електричество в съответните страни). През декември 2014 г. „Уестингхаус“ и „Енергоатом“, украинският оператор на атомни електроцентрали, се споразумяха за увеличаване на доставките на ядрено гориво за украинските АЕЦ с технология ВВЕР-1000. Многобройните инспекции, проведени в Украйна през последните години, доказват, че ядреното гориво, доставено от „Уестингхаус“ е надеждно и ефективно, не са отчетени никакви отклонения от заложените технически изисквания и неговата експлоатация не води до никакви проблеми. През 2016 г. „Уестингхаус“ ще направи пет нови доставки на ядрено гориво за АЕЦ „Южноукраинская“ и АЕЦ „Запорожная“.

„Уестингхаус“ е глобален доставчик на ядрено гориво за реактори с вода под налягане (PWR), включително за реактори, проектирани с руска технология ВВЕР, както и за кипящи реактори (BWR) и усъвършенствани реактори с газово охлаждане (AGR). Компанията доставя ядрено гориво за 144 централи в целия свят, 66 от които са в Европа, и има 10 завода за производство на ядрено гориво в света, включително два в Европа: Springfields Fuels Limited в Престън, Великобритания, и „Уестингхаус Електрик Швеция“ във Вастерос, Швеция.

За да научите повече за „Уестингхаус Електрик Къмпани“ и нейната 130-годишна история на иновации, посетете
www.westinghousenuclear.com.

Източник: M3 Communications Group, Inc.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1518