Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Телекомуникации

Вземи в gLOG
29 Февруари 16, 15:56 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
HUAWEI Technologies Bulgaria с награда за инвеститор в знанието
Българският форум на бизнес лидерите отличи компанията за проекта „Класна стая на бъдещето“
Huawei Technologies Bulgaria спечели втора награда в категорията „Инвеститор в знанието“ на тазгодишното издание на наградите на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Журито с председател Йорданка Фандъкова отличи компанията с второ място за нейния социално отговорен проект „Класна стая на бъдещето“ на елегантна церемония, състояла се на 25 февруари в София Хотел Балкан.

Отличеният проект на Huawei спечели в оспорвана битка с 21 други проекта, номинирани в категорията „Инвеститор в знанието“, като според думите на Ираван Хира, председател на БФБЛ, тази година е била рекордна откъм брой кандидатури за всяка една от шестте категории.

Проектът „Класна стая на бъдещето“ стартира през учебната 2014 – 2015 г. с цел да представи иновация в образователната система на България и да улесни учебния процес, като предостави на ученици от „неелитни“ училища достъп до технологии, нужни за провеждането на съвременни обучителни форми. Huawei оборудва 2 учебни кабинета в София и Русе с висок клас терминални устройства и сървър и по този начин създаде облачна среда, която да се ползва по всички предмети. Съпътстваща цел на проекта е да превърне ученето в по-интригуващо занимание за учениците и да развие у тях интерес към ИТ кариера. Към момента са обхванати около 750 ученици от 74-то СОУ „Гоце Делчев“, София, и около 1400 ученици от СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, Русе. Учениците са от І до ХІІ клас, a проектът изпълнява плана на МОН за реализация на Стратегията за ефективно внедряване на ИКТ в образованието.

В резултат на проекта учебният процес в 2-те училища бе улеснен и е налице повишена ангажираност на учениците, които сега имат електронен достъп до всички необходими им учебни материали. В училищата вече се използват съвременни методи на обучение. Учителите имат достъп до виртуални машини, създадени специално за техните предмети и класове и с инсталирани  програми, които са им нужни. Намалени са и разходите за електрическа енергия в училищата, тъй като терминалното решение на Huawei е енергоспестяващо.

Образованието е един от основните фокуси на IT компанията както по света, така и в България. Концепцията на Huawei за интелигентно образование включва естественото интегриране на информационните и комуникационните технологии в образователната среда и ползването им за по-качествено и модерно обучение. Към момента компанията е реализирала решения в сферата на образованието в над 80 държави по света.


За Huawei Technologies:
Huawei е водещ световен доставчик на информационни и комуникационни технологични решения. Чрез своите изцяло насочени към потребителите иновации, Huawei е изградила стабилни и в същото време гъвкави връзки с мрежите от доставчици, търговски предприятия и компании, предлагащи облачни услуги. Huawei се старае да създава възможно най-голяма стойност за телекомуникационните партньори, фирми и потребители, като предлага конкурентни технологични решения и услуги. Продуктите и услугите на Huawei се предлагат в повече от 170 страни и обслужват една трета от населението на света. 

За повече информация за компанията посетете Huawei онлайн: 
www.huawei.com, enterprise.huawei.com или ни последвайте в социалните мрежи:

http://www.linkedin.com/company/Huawei
http://www.twitter.com/Huawei
http://www.facebook.com/Huawei
http://www.google.com/+Huawei
http://www.youtube.com/Huawei

Източник: M3 Communications Group, Inc.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.8315