Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

02 Март 16, 19:53 / Автор: Crossroads Bulgaria
PCStore.bg отчита 25% ръст в продажбите на смартфони на годишна база
Очакванията са тази тенденция да продължи и през 2016 година
Българският онлайн магазин за технологични продукти PCStore.bg отчита стабилен ръст от 25% в продажбите на смартфони през 2015 г., с което изпреварва общия ръст в този ИТ подсегмент. Една от най-любопитните тенденции при „умните“ мобилни телефони през последните месеци е все по-силното навлизане на китайски марки на пазара у нас, които постепенно изместват традиционните т. нар. „А“ брандове. Очакванията са тази тенденция да продължи и през 2016 година.

Неотдавна онлайн магазинът анонсира на българския пазар няколко нови модела смартфони на Asus, които комбинират впечатляващи характеристики с много достъпна цена. Сред тях са Asus Zenfon Max на цена от около 440 лв., който се отличава с 5000mAh батерия и може да поддържа до 37.6 часа 3G разговори, до 22.6 часа гледане на видео или до 32.5 часа работа през Wi-Fi, моделът Asus ZenFone2 Laser, чиято камера фокусира за 0.03 секунди и позволява да правим снимки на практика в мига, в който пожелаем, както и Asus Zenfone Zoom - “камерафон”, с красив дизайн, 3х оптично увеличение и редица други екстри за любителите на качествената фотография.

В сегмента на лаптопите и настолните компютри спадът продължава. “Една от причините за това е навлизането на смартфоните и налагането им като основно устройство за все повече потребители. Днес за много от децата и младежите първата и най-важна джаджа не е компютърът, както беше навремето, а телефонът. Втората причина е мудността на големите производители на чипове, които напоследък не пускат продукти с осезаемо по-добра производителност и няма особена причина потребителите да си сменят лаптопа, който са закупили през последните 18 месеца. Но тази година се очакват много нови процесори, което вероятно ще стимулира продажбите на лаптопи и настолни машини“ - обяснява Георги Станчев, управител на PCStore.bg.

Интересна тенденция според него се наблюдава при мониторите, където геймърските модели навлизат с все по-бързи темпове и се очаква да заемат сериозен дял. “Технологиите за синхронизация са много примамливи за взискателните геймъри и това ще даде тласък на категорията” - добавя Георги Станчев. При телевизорите се налага мнението, че 3D технологията не е достиганала нивото, което биха желали потребителите, което е и причината тя малко по малко да залязва. Вместо това в този подсегмент се набляга на новите OLED панели, както и на навлизането на повече “интелигентни“ (smart) функционалности.

За Контакти:
press@crossroadsbulgaria.com

Източник: crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1389