Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Агробизнес

Вземи в gLOG
11 Март 16, 16:22 / Автор: United Partners
Байер подкрепя иновативни идеи за растителна защита
Програмата Grants4Targets има за цел да насърчи нови подходи в химическата растителна защита. Финансова и концептуална подкрепа за иновативни идеи в контрола на плевели, болести и вредители
Байер планира да подпомогне научния дебат за нови химични решения в растителната защита. В тази връзка се насърчават изследователи от университети, други научни институции и стартиращи компании по целия свят да участват в новата инициатива на Байер Кроп Сайанс - Grants4Targets. Програмата има за цел да открие иновативни подходи в сферата на борбата с плевелите, болестите и вредителите при посевите.

Байер не само ще предостави финансова подкрепа за обещаващи предложения, но и ще подкрепя идеи и проекти на научно равнище. През фазата на подпомагане могат да бъдат използвани технологии от Байер за по-нататъшни проучвания на обещаващи идеи и проекти, които след това могат да прераснат в редовни научни сътрудничества.

Целите включват подкрепа на иновативни идеи, които биха могли да допринесат за развитието на селективни и неселективни хербициди, както и за решения за контрол на патогени на заболявания по посевите (като гъбични заболявания) и вредители по посевите (като насекоми и нематоди). Фокусът ще бъде върху нови молекулярни цели и механизми на действие. Кандидатури за програмата могат да бъдат подавани през уеб страница с процес, който отнема няколко минути. Трябва да се подава само информация от неповерителен характер; интелектуалната собственост ще остане изцяло в ръцете на изобретателите в рамките на цялото сътрудничество.

„Предизвикателствата пред земеделието са толкова големи, че се нуждаем от нови идеи и изобретателност на малки и големи компании, университети и други академични институции,” заяви д-р Ейдриън Пърси, Ръководител Научноизследователска дейност в Байер Кроп Сайанс. „Искаме да разговаряме с всички учени по света относно техните подходи и да подпомогнем ускоряването на прехода от фундаментални проучвания до продукти, които са готови за пазара.”

Сходна програма за медицински кандидатури съществува в подразделението на Байер Фармацевтични продукти от май 2009 г. Оттогава досега са подадени около 1100 предложения и е осигурена подкрепа за повече от 140 проекта.

Посетете 
http://grants4targets.bayer.com/cropscience/ за всички подробности относно програмата  на Байер Кроп Сайънс.

За Контакти:United Partners

Източник: http://united-partners.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1545