Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
30 Март 16, 18:14 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
HUAWEI със силен ръст на пазара на таблети
Huawei влезе в топ 5 на най-добрите производители на таблети в света за второто тримесечие на 2015 г. Този успех бе последван от покачване на доставките със 124,6% и ръст на пазарния дял от 3,4% през четвъртото тримесечие.
Huawei влезе в топ 5 на най-добрите производители на таблети в света за второто тримесечие на 2015 г. Този успех бе последван от покачване на доставките със 124,6% и ръст на пазарния дял от 3,4% през четвъртото тримесечие. За цялата година компанията регистрира повишаване на пазарния дял с 1,8 процентни пункта до 3,1%, реализирайки несравними продажби на фона на цялостния спад на пазара.

Пазарът на таблети през миналата година се сви значително, сравнено с бума на смартфони с големи екрани. Трите най-големи производители на таблети отчитаха спад през цялата 2015 г. Доставките на таблета на Apple се понижиха с 24,8%, на Samsung – с 18,1%, и на Lenovo – с 13,5%. Единственo Huawei обърна тенденцията и постигна растеж на фона на общия спад.

Наскоро публикуван анализ на таблетната индустрия през 2015 г. на Sino Market Research показва, че доставките на таблети в Китай през 2015 г. са надхвърлили 25 милиона броя. Докато повечето компании регистрираха големи спадове, само малък брой фирми имаха растеж в доставките. В Китай с годишно увеличение от 228%, Huawei се класира на второ място по доставки на 8-инчови таблети след Apple. Това представяне в Китай е с основен принос за ръста в дела на Huawei от световния пазар на таблети.

Според доклада на Sino 8-инчовите таблети са били най-добре приетите през 2015 г. и доставките на този форм фактор представляват 42% от общия пазар на таблети. Всички компании, с изключение на Huawei и Xiaomi, регистрират голям спад при доставките на такива таблети. При Huawei обаче годишният ръст е 444,3%, изпреварвайки много Xiaomi.

Huawei положи огромни усилия, в опит да спечели по-голям пазарен дял при 8-инчовите таблети и по този начин си проправи път за бъдещи успехи на пазара на хибридни устройства. В началото на 2016 г. представи своя първи 2-в-1 продукт – HUAWEI MateBook, в Барселона. Със своите таблети и и 2-в-1 хибридно устройство компанията има големи шансове да засили позициите на мобилното си звено.

Sino публикува и данни за доставките по различни канали. През 2015 г. IT каналите се утвърдиха като най-големите за доставка. Междувременно онлайн търговията и търговската мрежа взеха 50% от пазарния дял. През 2015 г. Huawei засили дистрибуторските си канали при онлайн търговията и на презокеанските пазари, което допринесе за силния ръст при таблетите.

Когато става дума за операционни системи, през 2015 г. 50% от пазарния дял принадлежи на таблетите с Android заради огромния потребителски интерес. Годишният дял на Apple iOS бе 40,5%, докато Window OS регистрира ръст от 10,3%.


За Huawei Consumer Business Group
С 16 центъра за проучване и развитие в страни като Германия, Швеция, САЩ, Франция, Италия, Русия, Индия и Китай и др. услугите и продуктите на Huawei се разпростират в повече от 170 държави, обслужвайки една трета от населението на света.  Huawei се нарежда на трето място по поръчки на мобилни телефони за 2014 г. Като една от трите бизнес групи на Huawei, Huawei Consumer BG предлага мобилни телефони, високоскоростни мобилни устройства и домашни устройства. С повече от 20 години богат опит в сферата на информационните и комуникационни технологии, обширна глобална мрежа, мащабни бизнес операции и партньорства Huawei Consumer BG е посветен да доведе най-новите технологии до потребителите, предлагайки свят от възможности, създавайки невероятни преживявания и осъществявайки мечтите на хората по цял свят.

За повече информация, моля, посетете сайта: 
consumer.huawei.com
За редовни новини – следете ни в социалните мрежи:
Facebook: 
www.facebook.com/HuaweiBulgariaMobile
Twitter: 
twitter.com/HuaweiDevice
Google+: 
google.com/+HuaweiDevice
YouTube: 
youtube.com/HuaweiDevice
Flickr: 
flickr.com/HuaweiDevice

Източник: M3 Communications Group, Inc.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.7778