Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

24 Март 16, 18:26 / Автор: Crossroads Bulgaria
Датикум стартира партньорство с Новател - част от Дойче Телеком Груп
Новател (част от групата на Дойче Телеком) откри нова точка на присъствие в българският център за данни Датикум. Чрез присъствието на един от най-големите световни телекоми, настоящите и бъдещи клиенти на Датикум могат да се възползват от гарантирана Интернет услуга директно от Новател/Дойче Телеком, защитена свързаност на офисите си към облачната инфраструктура на Датикум, както и директен пренос до най-големите европейски интернет ексчейнджи (DE-CIX, AMS-IX и други). Мултинационалният телеком е един от водещите световни оператори с над 156 милиона мобилни и 29 милиона фиксирани абоната. Компанията оперира в над 50 страни и има 225 200 служителя в цял свят. Дойче телеком генерира приходи в размер на 69,2 млрд. евро за изминалата 2015 година.

„Стратегията на Новател да предоставя интегрирани телекомуникационни решения включва разширяване на покритието на мрежата в ключови центрове за данни в региона. Избрахме именно Датикум, които се доказаха като водещ доставчик на колокационни и облачни услуги през последните години. Чрез новата ни точка на присъствие, клиентите на Датикум ще получат достъп до IP услугите и мрежата на един от най-големите телеком оператори в Европа“, коментира Камен Георгиев, Търговски директор на Новател.

„В Датикум, от години се стремим да осигуряваме възможно най-качествените и надеждни услуги на нашите клиенти. Партньорството ни с Новател е поредната правилна крачка в тази посока, като се радваме че нашите клиенти ще могат да ползват мрежови и IP услуги на доказан лидер от групата на Дойче Телеком - без ограничения или допълнителни такси за свързаност (cross-connect)“, сподели Георги Цеков, Търговски директор на Датикум АД.

За Новател (Novatel): Компанията е създадена в края на 2004 г. като част от групата на Дойче Телеком. Новател оперира високотехнологична оптична транспортна мрежа в Югоизточна Европа, като само в България има над 40 точки на присъствие. През миналата година Новател заедно с партньорите от групата на Дойче Телеком пуснаха в екплоатация нова транспортна мрежа с капацитет 4 TB, която свързва Турция и Близкия Изток със Западна Европа.

За повече информация: 
www.novatel.bg

За Контакти:
press@crossroadsbulgaria.com

Източник: crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1103