Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
01 Април 16, 10:58 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
HUAWEI е сред 100-те най-скъпи марки в света за 2016 г.
На 14 март британската консултантска компания Brand Finance публикува тазгодишната си класация „Топ 100 на най-скъпите марки в света“, в която Huawei заема 47-а позиция.
На 14 март британската консултантска компания Brand Finance публикува тазгодишната си класация „Топ 100 на най-скъпите марки в света“, в която Huawei заема 47-а позиция.

Критериите на Brand Finance за селекция на компаниите в класацията включват индекс за силата на марката, потребителската лоялност към марката и маркетинговите й инвестиции. Международните предприятия в тази листа изпъкват с впечатляващата си конкурентоспособност. При Huawei стойността на бранда съчетава елементи както от концепцията за твърда сила, така и за мека сила. Постоянното присъствие на марката в глобалните класации показва, че компанията успешно засилва познаваемостта на марката си. Към момента Huawei заема трето място сред световните мобилни компании по дял от пазара на смартфони и е първата китайска компания, постигнала годишни продажби от над 100 милиона броя.

При тазгодишната селекция Huawei отново попадна сред 100-те най-известни марки в света, след като бе включен от Interbrand в класацията „Най-добрите глобални марки“ за 2014 и за 2015 г. и бе избран за една от компаниите в класацията BrandZ Top100 на най-скъпите марки в света за 2015 г.

През 2014 г. Huawei стана първата китайска компания в класацията на Interbrand „Най-добрите глобални марки“, заемайки 94-та позиция. През октомври 2015 г. Huawei отново си спечели място в класацията, като този път се изкачи до 88-о място. Huawei също бе избран от BrandZ през 2015 г. да стане част от класация „Топ 100 на най-скъпите марки в света“, класирайки се на 16-о място сред научните и технологични брандове. BrandZ оцени марката Huawei на над 15.3 млрд. щатски долара през 2015 г., докато Brand Finance – на над 19.7 млрд. долара (което е със 70% повече от предходната година, когато Huawei бе на 8-о място по темп на растеж).

Днес продуктите и решенията на Huawei са налични в над 170 страни и региона. Компанията разполага с 16 изследователски центъра в САЩ, Индия, Швеция, Русия, Китай и др. При сегашната тенденция на бързо променяща се и растяща научно-технологична индустрия, Huawei вече е сред водещите компании по отношение на иновации от висок клас и изследователска дейност.

През последните години Huawei отчита силен растеж на своя презокеански бизнес и в момента компанията е на трето място по дял от световния пазар на смартфони. През 2015 г. Huawei реализира глобални продажби на 108 милиона смартфона, което е ръст с 44% на годишна база, и отчете годишни приходи от над 20 млрд. щатски долара, което е ръст от 70% на годишна база. Търсенето на флагмана Mate 8 непосредствено след премиерата му многократно надмина очакванията. Това, в съчетание с популярността на другите продукти от висок клас на Huawei, също показа забележителната мощ на бранда. В доклад за марките от 2015 г. на IPSOS, Huawei получи Net Promoter рейтинг от 47 и така се нареди на трето място в света. Това означава, че потребителите на мобилни телефони Huawei дават положителен отзив за продуктите на компанията, което от своя страна е доказателство за значителното подобрение, постигнато от Huawei в посока по-добро потребителско изживяване.

През 2015 г. бизнесът на Huawei за потребителска електроника продължи да бележи успехи на задграничните пазари и компанията бързо увеличи пазарния си дял в Европа, Латинска Америка, Близкия изток и Африка. За 2016 г. Huawei планира да разшири още присъствието си на задграничните пазари, да засили лидерските си позиции на китайския пазар и да настигне Apple и Samsung на пазара на устройства от висок клас. Според данни от IPSOS, световната познаваемост на марката Huawei е нараснала от 65% през 2014 г. до 76% през 2015 г. За Европа популярността на бранда Huawei миналата година достигна 68% в Германия, 82% – в Италия, и 79% – в Испания, което означава, че брандът е добре познат сред европейците.

През последните години Huawei работи активно, за да засили влиянието на марката чрез маркетинг на популярни спортни събития. Спонсорската подкрепа на компанията за спортове като футбола донесе огромен ръст на продажбите на Huawei в Европа и Америка и повиши като цяло имиджа на марката Huawei. На 17 март 2016 г. Huawei обяви, че футболната суперзвезда Лионел Меси (участвал в пет сезона на ФИФА) е новият световен посланик на марката. Очаква се, че това сътрудничество ще помогне на Huawei да завладее нови позиции на пазара на устройства от висок клас и да увеличи броя на потребителите, които познават и обичат марката Huawei.


За Huawei Consumer Business Group
С 16 центъра за проучване и развитие в страни като Германия, Швеция, САЩ, Франция, Италия, Русия, Индия и Китай и др. услугите и продуктите на Huawei се разпростират в повече от 170 държави, обслужвайки една трета от населението на света.  Huawei се нарежда на трето място по поръчки на мобилни телефони за 2014 г. Като една от трите бизнес групи на Huawei, Huawei Consumer BG предлага мобилни телефони, високоскоростни мобилни устройства и домашни устройства. С повече от 20 години богат опит в сферата на информационните и комуникационни технологии, обширна глобална мрежа, мащабни бизнес операции и партньорства Huawei Consumer BG е посветен да доведе най-новите технологии до потребителите, предлагайки свят от възможности, създавайки невероятни преживявания и осъществявайки мечтите на хората по цял свят.

За повече информация, моля, посетете сайта: 
consumer.huawei.com
За редовни новини – следете ни в социалните мрежи:
Facebook: 
www.facebook.com/HuaweiBulgariaMobile
Twitter: 
twitter.com/HuaweiDevice
Google+: 
google.com/+HuaweiDevice
YouTube: 
youtube.com/HuaweiDevice
Flickr: 
flickr.com/HuaweiDevice

Източник: M3 Communications Group, Inc.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

1.9618