Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента / Бизнес

04 Април 16, 10:07 / Автор: Crossroads Bulgaria
Българската софтуерна компания „Онтотекст“ и ImpelSys обявиха глобално партньорство за създаване на „умни“ технологии за съдържание
Българската компания за семантичен софтуер „Онтотекст" и световният лидер в областта на издателските и обучителни технологии ImpelSys обявиха глобално партньорство, в рамките на което ще предложат интегрирани технологични решения за публикуване на съдържание. В рамките на партньорството ще бъдат използвани семантичната база данни GraphDB и платформата Dynamic Semantic Publishing на „Онтотекст“, за да бъдат добавени семантични функции към решението iPublishCentral на ImpelSys. По този начин двете компании ще предложат редица иновации в процеса на създаване и търсене на съдържание, както и нови възможности за монетизация за издателите и доставчиците на услуги за електронно обучение. Те ще могат да управляват по-добре своето цифрово съдържание и да се възползват от семантично обогатени мета-данни. „Онтотекст“ е част от групата на „Сирма Груп Холдинг“ АД, която наскоро успешно приключи кампанията си за първоначално публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса (БФБ-София).

Инфраструктурата iPublishCentral на ImpelSys, чрез която се създават електронни книги и обучителни курсове ще бъде обединена с мощните семантични възможности на „Онтотекст“, предлагайки първото по рода си цялостно цифрово решение за управление на съдържанието. Това ще осигури на издателите по-богат контекст за публикациите им, както и по-добри възможности за реклама.

Двете компании ще участват и със съвместна презентация на Лондонския панаир на книгата, който ще се състои от 12 до 14 април и ще събере в британската столица над 25 000 специалисти от издателския бизнес. Съвместната лекция на главния изпълнителен директор на ImpelSys Самир Шериф и др. Георги Георгиев от „Онтотекст“ ще бъде на тема „Защо семантиката има значение? Добавете семантични технологии към вашето съдържание от създаването до доставката му“. Тя ще бъде насочена към някои от най-наболелите проблеми на издателския бранш и начините, по които семантичните технологии могат да ги решат. Сред акцентите ще са начинът, по който семантичните технологии могат да добавят стойност на различни етапи от жизнения цикъл по развитието на дигиталните продукти, създаването на контекстуално авторско съдържание чрез решения за автоматизиране на редакционния работен процес, подобряване откриваемостта на съдържание чрез релевантни препоръки и др. Щандовете на „Онтотекст“ и ImpelSys на изложението също ще бъдат в съседство. Др. Георги Георгиев ще изнесе в рамките на изложението и отделна лекция на тема „Обогатяването на метаданни в издателската дейност: увеличаване на продуктивността и подобряване на потребителската ангажираност“.

„Онтотекст предоставя на издателите продукт, който решава едни от най-наболелите им технологични проблеми - автоматичното обогатяване на съдържанието, възстановяването на съдържание и препратките. Изграждането на цялостно решение за управление на „умно“ съдържание обаче изисква също цифрова инфраструктура и услуги за управление на активите, като тези предлагани от ImpelSys. Щастлив съм, че развихме и вече можем официално да обявим нашето партньорство. Заедно „Онтотекст“ и Impelsys предлагат на издателите много ефективни и лесни за внедряване решения за „умно“ съдържание и управление на метаданните" - заяви Атанас Киряков, основател и главен изпълнителен директор на „Онтотекст“.

За Контакти:
press@crossroadsbulgaria.com

Източник:
crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.112