СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента / Технологии

06 Април 16, 14:38 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Хакери от цял свят не успяха да разбият сигурността на pCloud
Наградата от $ 100 000 в предизвикателството pCloud Crypto Challenge остана непокътната
Хакери от цял свят не успяха да разбият сигурността на pCloud и да вземат обявената награда от $ 100 000 или еквивалента им в Bitcoin. pCloud Crypto Challenge стартира през септември 2015 г., за да подложи на тест системата за криптирана защита на потребителска информация pCloud Crypto. 188 дни по-късно резултатът е 2860 участници от два кръга на pCloud Crypto Challenge и 0 успешни опита.

„Изводът е ясен. Защитата на криптографската ни услуга pCloud Crypto e неразбиваема. Доказахме, че предоставяме най-сигурната услуга за съхранение на файлове в облака – сподели Тунио Зафер, главен изпълнителен директор на pCloud. – Стартирахме  предизвикателството, за да покажем на настоящите и бъдещите ни клиенти, че файловете им са на сигурно място през цялото време. Най-добрият начин да го направим е, като подложим услугата ни на най-трудния тест и резултатът е 2:0 в полза на pCloud Crypto, в полза на нашите потребители.“

Най-много хакерски опити са направени от САЩ – 18%, следвани от България с 16%, Индия – 14%, Великобритания – 9% и Португалия – 6%.

Днес компанията разкрива публично съдържанието на секретната папка от втория етап на pCloud Crypto Challenge. Всеки, любопитен да надникне в криптираната папка, ще има възможността да го направи с паролата, публикувана на уебсайта на pCloud.

pCloud Crypto е революционен начин за защита на личните файлове на потребителите на pCloud. Всеки ползвател на криптиращата система създава собствена парола за Crypto папката, която му позволява единствен достъп до качените файлове от всякакъв тип устройства. Дори администраторите на pCloud нямат възможност да видят съдържанието на криптираните папки.

Всеки желаещ може сам да тества услугата pCloud Crypto за 14-дневен период напълно безплатно, като свали приложението от уебсайта на компанията.

За pCloud

pCloud е швейцарска компания, предоставяща решения за съхранение и споделяне на файлове в облака с възможности, които правят контрола над информацията по-лесен от всякога. Продуктите за крайни клиенти и за бизнеса са изцяло създадени от доказан екип български специалисти със забележителен принос в IT сферата. За по-малко от три години pCloud достигна ниво, конкурентно на световните лидери в бранша. pCloud може да се похвали с 4 млн. потребители от цял свят.

Сред уникалните функционалности на компанията са pCloud Drive, pCloud Crypto, богатите възможности за споделяне на файлове чрез Upload и Download линкове, автоматично синхронизиране на файловете и много други.

Можете да свалите pCloud от App Store, Google Play и
www.pcloud.com.
За повече информация относно pCloud, моля посетете
www.pcloud.com.
За повече информация относно pCloud Crypto Challenge, моля посетете
www.pcloud.com/challenge.

Източник: M3 Communications Group, Inc.