Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента / Литература

Вземи в gLOG
06 Април 16, 14:41 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
7 текста в надпреварата за най-добър нов български роман
7 български романа са номинирани за голямата награда на литературния конкурс за непубликуван български роман „РАЗВИТИЕ“.
7  български романа са номинирани за голямата награда на литературния конкурс за непубликуван български роман „РАЗВИТИЕ“. Тази година авторитетното жури на конкурса в състав – председател проф. Ивайло Знеполски и членове писателят Георги Господинов и доц. Бойко Пенчев, имаше нелеката задача да избере най-качествените текстове от рекордните за конкурса 118 подадени ръкописа.
Текстовете впечатлиха журито с изключително доброто си ниво и разнообразна тематикa и експертите решиха да номинират за финалния етап на конкурса не пет, а седем ръкописа.

Номинираните романи са:
1. Антон Баев – „Светата Кръв“
2. Ина Вълчанова – „Остров Крах“
3. Волен Митев – „Театрален гамбит“
4. Наталия Делева-Мързева – „Невидими“
5.   Нора Пенчева – „№ 9“
6.   Юлия Раданова – „За това, което се случва между двама“
7.   Александър Томов – „Сайтът на един тийнейджър“.

При представянето на номинираните романи Георги Господинов сподели, че те дават една много ясна картина за развитието на различните начала и тенденции в българската литература. Председателят на журито проф. Ивайло Знеполски изрази задоволството си, че благодарение на конкурса пред него се раждат новите български писатели, които имат потенциала да определят облика на българския роман в бъдеще.
Тази година в литературния конкурс за непубликуван български роман „РАЗВИТИЕ“ се включиха 118 текста на български автори. Броят на романите е рекорден в сравнение с миналите издания на конкурса, което прави тазгодишната инициатива най-успешната до момента.
Официалната церемония по награждаване на победителя в конкурса ще се състои на 21 април. Победителят ще получи парична награда в размер на 7000 лева и кристална статуетка на Корпорация „Развитие“. Спечелилият ръкопис ще бъде издаден скоро след обявяване на финалните резултатите.

За Националния литературен конкурс „РАЗВИТИЕ“
Националният конкурс „РАЗВИТИЕ“ е изключителна възможност както за младите български таланти да бъдат забелязани от широката публика, така и за доказани имена от писателската общност техни ръкописи да бъдат издадени и да придобият широка популярност. Конкурсът съществува от 1996 г. насам. В неговото жури са били авторитети като Блага Димитрова, проф. Тончо Жечев, проф. Боян Биолчев, проф. Ивайло Знеполски, проф. Валери Стефанов, Алек Попов. „РАЗВИТИЕ“ е причина творби като „Естествен роман“ на Георги Господинов и „Майките“ на Теодора Димова да бъдат издадени за първи път. Сред носителите на наградата са и Владимир Зарев, Димитър Бочев, Здравка Евтимова, Петър Чухов, Христо Карастоянов и др.

Източник: M3 Communications Group, Inc.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1261