Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента / Бизнес

Вземи в gLOG
06 Април 16, 17:36 / Автор: APRA Porter Novelli
ИНТЕГРИРАНИЯТ ГОДИШЕН ДОКЛАД НА ГРУПАТА КОКА-КОЛА ХБК ЗА 2015 г. Е С ФОКУС ВЪРХУ УСТОЙЧИВИЯ РАСТЕЖ
Кока-Кола ХБК публикува новия си интегрираният доклад, озаглавен „Освежаващ бизнес“. Докладът предоставя информация за всички аспекти на бизнеса, управлението и изпълнението на дейността й, свързани с устойчивото развитие. Компанията отбелязва една година на добри резултати и постижения, в която прави още една стъпка напред в сферата на устойчивото развитие, в съответствие със стандартите на Глобалната инициатива за отчетност G4.
Кока-Кола ХБК публикува новия си интегрираният доклад, озаглавен „Освежаващ бизнес“. Докладът предоставя информация за всички аспекти на бизнеса, управлението и изпълнението на дейността й, свързани с устойчивото развитие. Компанията отбелязва една година на добри резултати и постижения, в която прави още една стъпка напред в сферата на устойчивото развитие, в съответствие със стандартите на Глобалната инициатива за отчетност G4. Усилията на Групата в областта на устойчивото развитие получават все по-голямо признание. В продължение на две последователни години компанията е европейски и световен лидер сред производителите на напитки в глобалният и европейски индекс на Дау Джоунс за устойчиво развитие (DJSI).
„През 2015 г. отчетохме по-добри резултати във всички аспекти на нашия бизнес. Разширихме портфолиото си, за да осигурим избор на нашите потребители, подобрихме обслужването на клиентите си и мотивирахме нашите талантливи служители. Засилихме ангажимента си да направим устойчивото развитие неразделна част от нашия бизнес и движеща сила за растежа ни, както и подобрихме отчетността си чрез приемането на стандартите на Глобалната инициатива за отчетност GRI G4“, коментира Димитрис Лоис, главен изпълнителен директор на Групата Кока-Кола ХБК.
Основни факти за Групата Кока-Кола ХБК през 2015 г.:
•       594 млн. достигнати потребители;
•       работодател на над 33 000 души;
•       нетна печалба от 280 млн. евро;
•       платени данъци в размер на 271 милиона евро;
•       8,2 млн. евро инвестиции  в програми в полза на обществото;
•       6 000 часа доброволчество на служителите си;
•       5,5% намалено потребление на вода спрямо 2014 г.;
•       CO2 с 14,2% намален интензитет спрямо 2014 г.;
Според трите измерения на устойчивото развитие, основните акценти през 2015 г. включват:
Икономически аспекти:
•       1 070 милиона евро за заплати и социални придобивки на служителите;
•       партньорски инициативи с над 43 000 доставчици;
•       осигурена пряка и непряка заетост на над 600 000 души по цялата верига на стойността в Европа;
Екологични аспекти:
•       въведени научно-обосновани цели за намаляване на въглеродния интензитет, които са одобрени от Института за световни ресурси – една от  първите 12 компании в света, която ги е въвела;
•       инвестирани 5,3 млн. евро в енергоспестяващи инициативи, намалявайки потреблението с 375 млн. мегаджаула;
•       рециклирани 91% от отпадъците, генерирани от дейността на компанията
Социални аспекти:
•       инвестирани 2 млн. евро в програми за развитие на младежката заетост;
•       33% от ръководните позиции в компанията са заети от жени;
•       осъществени партньорства с над 230 неправителствени организации в 28 страни.
Интегрираният годишен доклад за 2015 г., озаглавен „Освежаващ бизнес“, на Групата         Кока-Кола ХБК може да се изтегли от: 
http://www.coca-colahellenic.com/investorrelations/annualreports

За Групата Кока-Кола ХБК
Кока-Кола ХБК е водеща бутилираща компания на продуктите на The Coca-Cola Company. Компанията извършва своята дейност в  28 държави, с население от близо 590 милиона души. Кока-Кола ХБК предлага разнообразна гама от безалкохолни напитки в категориите сок, вода, спортни, енергийни и газирани напитки, чай и кафе. Кока-Кола ХБК е отдадена на своя ангажимент да насърчава устойчивото развитие, за да създава стойност, както за бизнеса си, така и за обществото. Това включва разработване и предлагане на продукти, които отговарят на нуждите на потребителите, насърчаване на открит диалог и приобщаваща работна среда, извършване на дейността на компанията по начин, който защитава и опазва околната среда и допринася за социално-икономическото развитие на местните общности. Кока-Кола ХБК е лидер сред производителите на напитки в глобалните индекси на Дау Джоунс за устойчиво развитие (DJSI) и е включена в индекса FTSE4Good. Кока-Кола ХБК е дружество, което се търгува на Лондонската фондова борса (LSE: CCH), а акциите на компанията са налични и на Атинската борса (ATHEX: EEE). За повече информация, моля посетете: 
http://www.coca-colahellenic.com.

Източник:
http://www.coca-colahellenic.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1442