Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента / Образование

Вземи в gLOG
09 Април 16, 09:40 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Британски и български студенти изследват туристическия потенциал на Добруджа
Групата чуждестранни студенти пристигна в България заедно с преподавателите си от едно от най-големите висши училища във Великобритания – Cardiff Metropolitan University.
Британски и български студенти ще изследват туристическия потенциал на Добруджа. Групата чуждестранни студенти пристигна в България заедно с преподавателите си от едно от най-големите висши училища във Великобритания – Cardiff Metropolitan University. Посещението е по покана на Висше училище по мениджмънт (ВУМ), дългогодишен партньор на Cardiff, и ще продължи до 10 април.

Студентите ще изследват потенциалните възможности за туризъм в неразвит регион – Добруджа. Младежите имат за задача да анализират съществуващия потенциал на региона като туристическа дестинация, да разработят план и проект за оползотворяването му, както и да изготвят препоръки за конкретни действия.

По време на туристическата обиколка студентите ще посетят ключови за Добруджанския регион места като община Крушари, с. Александрия (местността Текето и крепостта Залдапа), местността Суха река, езерото Дуранкулак и др. Младежите ще се срещнат и с представители на местната власт, туристически предприемачи, местни жители и институции, за да представят наблюденията си и да обсъдят темата. Организирани са и специални лекции по Културен туризъм, Брандинг и Маркетинг на дестинацията. Темите ще бъдат представени от водещи експерти в туризма, сред които са консултантът Росица Охридска-Олсон и предприемачът Христо Янев.

Британските студенти ще участват активно във всички студентски инициативи на ВУМ заедно с българските си колеги. Използвайки резултатите от проучването си, студентите ще изготвят презентации-проекти, по които ще бъдат оценявани. Тези проекти ще бъдат предоставени на бизнеса и различните институции в региона.

Изследователското пътуване е част от учебната програма на студентите на Cardiff Metropolitan University и се организира от „Академична школа по туризъм“ към ВУМ. Двете висши училища предлагат съвместни програми в областта на туризма и международния бизнес. Студентите, завършили ВУМ, получават двойна българска и британска диплома.

За Висше училище по мениджмънт:
Висше училище по мениджмънт е международно бизнес училище с основен корпус в гр. Варна и учебни центрове в София и Добрич. Студенти от над 40 страни получават отлично образование в специалностите Бизнес и маркетинг, ИТ, Туризъм и хотелиерски мениджмънт, Гастрономия и кулинарни изкуства. ВУМ е популярен с развитата си научна дейност и с множеството публикации на преподавателите си в авторитетни международни издания. Университетът е едно от малкото места в страната, където студентите изучават международен бизнес в международна среда. Дипломиралите се студенти получават две дипломи – българска от ВУМ и британска от престижния Университет „Кардиф Метрополитън“.

Източник: M3 Communications Group, Inc.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0977