СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента / Бизнес

28 Април 16, 15:25 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
„Уестингхаус“ увеличава капацитета си за производство на гориво тип ВВЕР в Европа
Компанията отговаря на растящата нужда от иверсификация
28 април 2016 г., Вестерос, Швеция. „Уестингхаус Електрик Къмпани“ обяви, че разширява завода си за ядрено гориво, намиращ се във Вестерос, Швеция. Така компанията ще отговори на растящото търсене на доставки за реакторите тип ВВЕР-1000 в Европа. Ще се финансира допълнителният производствен капацитет на завода, инженерната работа, както и доставянето на допълнително оборудване за производство на ядрено гориво. Новите инсталации бяха въведени в експлоатация официално днес от Хосе Еметерио Гутиерез, старши вицепрезидент „Производство на ядрено гориво и елементи“ в „Уестингхаус“,  в присъствието на представители на градската управа на Вестерос, местната бизнес общност и Посолството на Украйна в Кралство Швеция.
През 2016 г. „Уестингхаус“ ще изпълни пет доставки за АЕЦ „Южноукраинская“ и АЕЦ „Запорожная“. 56% от производството на електроенергия в Украйна разчита на атомни електроцентрали с реактори тип ВВЕР-1000. През декември 2014 г. „Уестингхаус“ и „Енергоатом“ – украинският доставчик на атомна енергия, подписаха удължаване на договора за доставка на гориво за реактори тип ВВЕР-1000. Многобройните проверки в Украйна показаха, че горивото на „Уестингхаус“ е безопасно и ефективно и напълно отговаря на спецификациите на реакторите, експлоатирани от „Енергоатом“.
„Разширяването на завода във Вестерос показва, че сигурността на доставките на ядрено гориво е наш приоритет. Нарастващото търсене на ядрено гориво подчертава значението на постоянната наличност на нисковъглеродни енергийни суровини на достъпна цена – каза Хосе Еметерио Гутиерез. –  Увеличаването на производствения капацитет за ядрено гориво тип ВВЕР-1000 в завода на „Уестингхаус“ във Вестерос ще продължи да повишава сигурността на доставките за нашите  партньори. Компанията се гордее, че е единствената, която доставя ядрено гориво за почти всички типове реактори по целия свят.“

„Разширението на завода за ядрено гориво във Вестерос потвърждава, че ядрената индустрия в Европа е силна и стабилна – заяви Азиз Даг, вицепрезидент и управляващ директор на „Уестингхаус“ за Северна и Източна Европа. – Също така ние засилваме ролята на Европа като износител на енергия и енергийни технологии, като същевременно предоставяме възможности и за местните и регионални общности и икономиката на Вестерос.“

Над 60% от всички 131 атомни електроцентрали, действащи в Европейския съюз, се основават на технология на „Уестингхаус“ (по американски или европейски модел). В пет държави (България, Чехия, Финландия, Унгария и Словакия) атомните електроцентрали са с реактори тип ВВЕР (четири тип ВВЕР-1000 и 14 тип ВВЕР-440), които осигуряват до 52% от електроенергията в тези страни. В момента петте държави са 100% зависими от доставките на ядрено гориво от един доставчик.

За да научите повече за „Уестингхаус Електрик Къмпани“ и нейната 130-годишна история на иновации, посетете
www.westinghousenuclear.com.

За Контакти:M3 Communications Group, Inc.

Източник: M3 Communications Group, Inc.