Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента / Бизнес

Вземи в gLOG
17 Май 16, 14:57 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Експерти ще обсъждат културния туризъм и инвестициите на форум в Търново
Културният туризъм, възможностите за инвестиции и финансиращите програми ще се дискутират на 19 май във Велико Търново, Изложбени зали „Рафаел Михайлов”
Възможностите за инвестиции в сферата на недвижимите културни ценности и перспективите за развитие на културния туризъм ще бъдат дискутирани на тематичен форум „Култура, имоти и туризъм - предизвикателства и възможности”. Форумът ще се проведе на 19 Май 2016 г. (четвъртък) от 13:30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”, гр. Велико Търново.

В рамките на форума ще бъдат разгледани успешни модели за устойчив културен туризъм и привличането на инвестиции в недвижими имоти чрез неговото ефективно развитие. Основен въпрос, който ще дискутират участниците, е добавената стойност, генерирана от културното наследство на регионално ниво. Експертите ще обърнат внимание на ползите от туризма за икономическото развитие на местно ниво, създаването на заетост и привличането на нови инвеститори.

Ключова тема в дискусионния панел на форума ще бъдат сделките с имоти - паметници на културата. Експерти ще запознаят участниците с правния статус на паметниците и териториално-устройствената защита на недвижимото културно наследство. Те ще разгледат основните правни проблеми при управлението на културното наследство и ще споделят добри практики от Европа за успешно решаване на казуси в тази сфера.

На форума ще бъдат представени и Европейски програми – „Възможности за финансиране на културен туризъм по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020”, чрез които могат да се финансират проекти и инициативи за развитие на културното наследство.

Лектори на форума: инж. Даниел Панов, Кмет, Община Велико Търново, Николай Малаков, Главен архитект, Община Велико Търново, г-жа Теодора Станчева, Дирекция „Териториално селищно устройство”, Община Велико Търново, Мария Маринова, Изложбени зали „Рафаел Михайлов”, експерти от Министерство на туризма, Министерство на културата и Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

Форум „Култура, имоти и туризъм - предизвикателства и възможности” се организира от списание ENTERPRISE в партньорство с Национално сдружение „Недвижими имоти“, с официалната подкрепата на Община Велико Търново.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1224