Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента / Туризъм

Вземи в gLOG
20 Юни 16, 11:29 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Родопите канят за четвърта година на Фестивал на дивите цветя
От 23 до 26 юни 2016 г. пъстрата програма на фестивала представя запазените традиции и красивата природа в 5 родопски села
От 23 до 26 юни 2016 г. в пет смолянски села ще се проведе четвъртото издание на Фестивала на дивите цветя, чиято програма разкрива пред посетителите красотата на родопските цветя, гостоприемството и традициите на родопчани.
Неслучайно фестивалът е през юни – тогава родопските поляни са изпъстрени с уханни диви цветя и билки, а Еньовден е почитан празник в родопското село Горна Арда. В месеца на билките и самодивите фестивалът предлага на своите посетители да преоткрият красотата на Родопите, чрез съчетаване на активната почивка и участие в празника на цветята и традициите. Фестивалът се организира от читалищата в селата Смилян, Могилица, Арда, Горна Арда и Сивино, както от клуб „Хоро“ гр. Смолян, със съдействието на Сдружение „Екоорганизация – Родопи“.
Фестивалът започва на 23 юни в село Арда, където Ви очакват за добре дошли с вкусни мекички и сладко от диви плодове. Вечерта по поляните на село Горна Арда еньовки ще плетат венци, а призори на другия ден заедно с участничките от клуб „Хоро“ – гр. Смолян гостите на фестивала ще посрещнат изгрева на слънцето и ще участват в древния Еньовденски ритуал. Този ден жителите на село Горна Арда празнуват и канят гостите си на богата трапеза с родопски ястия. На 24-ти юни започва и традиционният тридневен велотур „До изворите на р. Арда“ – с начална точка храм „Св. Висарион Смолянски“, гр. Смолян.
И тази година село Смилян кани на пъстър фолклорен събор самодейци от Родопите и цялата страна – да премерят талант и умения в надиграването и надпяването. Фолклорен събор „Изворен глас“ ще се проведе по традиция в съботния ден от Фестивала на дивите цветя (от 10 ч. на 25 юни). В събота е и приключението – ботанически тур в каньона „Гарга дере“, по време на който ще може да се наблюдават редки и характерни растения за Родопите в съчетание с каньонинг по р. Есенска и посещение на водна пещера, част от маршрут „Гарга дере“.
За малките любители на природата в неделя (26 юни) ще гостува Детска природна академия „Узана“ с интересни игри и екообразователни занимания за деца, организирани от Посетителски информационен център с. Смилян заедно с Българска фондация „Биоразнообразие“.
Новото тази година е Празникът на цветята, който са ни подготвили самодейците от читалището в село Могилица. Празникът ще се проведе на 26 юни в центъра на селото, а на 23-ти малките жители на Могилица и гостите на Фестивала на дивите цветя са поканени на ателиета за майсторене на цветя от хартия, конкурс за най-красива рисунка на цвете и изработване на накити от мъниста.

Web страница на Фестивала на дивите цветя: http://www.rhodopeflowersfestival.org/
Facebook страница:
https://www.facebook.com/FestivalNaDiviteCvetia
Предварителна програма на Фестивал на дивите цветя 2016 можете да намерите
тук.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1459