Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента / Технологии

04 Юли 16, 09:48 / Автор: Анна Николова
С точност над 84% български софтуер разпознава типа лице
Иновативната разработка VisagiSMile беше представена в панела за “Изкуствен интелект в медицината и здравеопазването” на научната конференция CompSysTech’16
Иновативната разработка VisagiSMile беше представена в панела за “Изкуствен интелект в медицината и здравеопазването” на научната конференция CompSysTech’16

Софтуерът за дигитален дизайн на усмивка VisagiSMile бе включен в програмата на международната конференция CompSysTech’16, която се проведе на 24 и 25 юни в Палермо, Италия. Предстои публикуването на научна статия за разработката му, одобрена от престижната международна асоциация за изчислителна техника ACM (Association for Computing Machinery). Основен акцент в публикацията ще бъде алгоритъмът за разпознаване на типа лице, който в момента работи с точност над 84%. Прецизността му на изчисление ще се повишава с въвеждането на всеки следващ клиничен случай, тъй като алгоритъмът е конструиран да се самообучава и така да подобрява процеса на класификация.

Софтуерът VisagiSMile e разработен от българската дигитална агенция Web Motion, в партньорство с международен екип от стоматолози от Бразилия, Турция и България. За програмирането на алгоритъма за разпознаване на типа лице са използвани класификационни модели, получени чрез data mining (извличане на знания от данни). Моделите са внедрени в софтуера чрез няколко езика за програмиране - PHP, JavaScript, HTML5 и CSS3.

“Изминахме дълъг път до представянето на VisagiSMile на CompSysTech – от изчистването на концепцията, през създаване на техническата спецификация и математическите модели, до програмирането на функционалностите и обновяване на потребителския интерфейс. Съвместно с денталните специалисти в екипа, проведохме и научни изследвания, с които доказахме достоверността на теорията за Визажизма. Затова публикацията на ACM е ценно признание за иновативността и авторството на софтуера. А полезността му за стоматолозите наскоро беше утвърдена с наградата за иновации в денталната сфера от Европейската академия по естетична стоматология”, сподели техническият  директор на Web Motion Боян Янков, който представи софтуера на CompSysTech.
Научната статия “Software Application for Smile Design Automation Using the Visagism Theory”, написана в съавторство от създателите на VisagiSMile, ще бъде публикувана от ACM през есента на 2016 г. От стартирането на бета версията през октомври миналата година, софтуерът се използва от близо 2000 потребители. Приложението наскоро беше отличено и като топ 3 дентална иновация в Европа.

За Контакти:Анна Николова
Tel.: 02 483 56 14, 0885 115 875
Email: 
anna@webmotion.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.161